Prefectul Palaz, coșmarul "magazinelor de vise"

1013
Prefectul Palaz, coșmarul
Vânzătorii de "vise" din Constanța au avut o surpriză de proporții vineri noapte. Zeci de polițiști, comisari de la Garda Financiară, Protecția Consumatorului sau reprezentați ai Direcției de Sănătate, coordonați de prefectul Claudiu Palaz,
au descins în magazinele de etnobotanice din oraș. Luați ca din oală, cei mai mulți comercianți nu au apucat să-și ascundă marfa, sute de produse fiind ridicate
de autorități pentru a fi supuse analizelor de laborator.

În jurul orei 23, prefectul județului Con-stanța, Claudiu Palaz, în colaborare cu reprezentanții poliției și ai mai multor instituții publice, a organizat o amplă acțiune îndreptată împotriva magazinelor de vise. Oamenii legii au descins, instantaneu, în 17 locații diferite din municipiul Constanța. S-au verificat actele societăților respective, toate produsele și s-au luat declarații. De asemenea, s-a ridicat câte un kilogram din fiecare produs pentru a fi supus analizelor de laborator. "Vom face analize pentru a vedea exact ce sunt acele produse. De fiecare dată, comercianții spun că sunt fie semințe de plante, fie îngrășăminte chimice pentru agricultură. Legea ne permite să ridicăm din fiecare produs o cantitate pentru a face analize. Dacă se va dovedi că acele substanțe sunt altceva decât ceea ce declară ei, atunci se vor alege cu dosare penale. Toată lumea știe că în spatele acelor etichete, se vând droguri și substanțe etnobotanice care sunt foarte periculoase pentru viața oamenilor", ne-a declarat Claudiu Palaz.
Prefectul a mai adăugat că acțiunea face parte dintr-o campanie mult mai amplă pentru închiderea tuturor magazinelor etnobotanice din județul Constanța.
Amintim că episodul de vineri noapte nu este primul demers al prefectului Claudiu Palaz în acest sens. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentantul Guvernului în teritoriu a formulat un model de proiect de hotărâre privind interzicerea acestor produse, care să poată fi adoptat de toate consiliile locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9157 secunde