"Prada" procurorilor DNA din 2013: miniștri, parlamentari, primari, magistrați, avocați, directori

115
1

Articole de la același autor

Direcția Națională Anticorupție (DNA) și-a prezentat, ieri, bilanțul pe 2013. Potrivit procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cei 82 de procurori care au desfășurat activități de urmărire penală în cursul anului 2013 au avut de soluționat peste 7.900 cauze, "un număr impresionant având în vedere complexitatea dosarelor care intră în competența direcției". 
"În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 100 de cauze, un volum dificil de gestionat, mai ales atunci când avem în vedere natura acestor dosare", a spus Laura Codruța Kovesi. 
Au fost trimiși în judecată peste 1.000 de inculpați și au fost arestate preventiv 155 de persoane. În 2013, a crescut semnificativ și numărul rechizitoriilor, fiind întocmite 270 de rechizitorii. 
49 dintre inculpați sunt persoane juridice, iar peste 300 dintre persoanele trimise în judecată au ocupat funcții de demnitate publică, de conducere sau de control. Astfel, au fost trimiși în judecată șase miniștri și parlamentari, cinci președinți și vicepreședinți de consilii județene, 34 de primari și viceprimari, 25 de magistrați, 19 avocați, 10 directori de companii naționale și 22 de directori din alte instituții publice. 


Comentează știrea

DODO
28 februarie 2014
DNA

DNA ii prinde , justitia si Ponta ii elibereaza! Si asa pedepsele sint ridicole,praf in ochii prostilor.Toti sint mina in mina;se vineaza intre ei ca sa se santajeze.Fraierii cred in cea mai corupta institutie:justitia.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Mama lui Cristian David, audiată la DNA
Pagina a fost generata in 0.676 secunde