Poveștile celor mai grave accidente de circulație, expuse în Mamaia

395
Poveștile celor mai grave accidente de circulație, expuse în Mamaia - povestile1-1468949102.jpg
Expoziția "Supraviețuitorii", din cadrul campaniei "Trișezi centura, păcălești viața!", a ajuns la Constanța. Expoziția este un manifest pentru conștientizarea unui fenomen de amploare, cu consecințe grave în România: nepurtarea centurii de siguranță ucide anual sute de români.

Cine sunt "Supraviețuitorii"? Cei care purtau centura: scaunele șoferilor sau ale pasagerilor care au ales să poarte centura peste spătarul scaunelor. De aceea, au fost extrase din epavele mașinilor implicate în accidente grave și le-a fost oferit un loc special în cadrul primei expoziții urbane derulate de Poliția Română.

"Salut! Eu sunt scaunul lui Robert. Mă rog, am fost. Acum sunt al nimănui. Pfiu, ce-am fost și ce-am ajuns... un scaun dintr-o epavă! Nu, nu una cunoscută, ca cea de la Costinești, ci epava unei mașini foarte cool. Robert abia cumpărase mașina și era foarte foarte încântat și de mine. Vara trecută, după ce ne-am dat prin oraș, Robert și-a luat două prietene și au plecat spre mare. Autostrada era aglomerată, ei nerăbdători. Au tot mers foarte aproape de o mașină din față, care, nu înțeleg de ce, a frânat brusc. Nu cred că a apucat să frâneze prea mult și ne-am ciocnit, am derapat în parapeți și ne-am făcut praf. Mi-ar fi plăcut să îl țin lângă mine pe Robert, dar centura... Centura era peste mine", este una dintre poveștile prezentate în cadrul expoziției, al unui scaun extras din epava unui automobil decapotabil, scaunul fiind singurul "supraviețuitor" al accidentului de pe Autostrada Soarelui.

Expoziția a fost organizată în stațiunea Mamaia, iar alte povești despre accidente se pot găsi pe www.supravietuitori.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2926 secunde