POVESTEA CUTREMURĂTOARE A TÂNĂRULUI MORT LA TOPALU!

2502
3
POVESTEA CUTREMURĂTOARE A TÂNĂRULUI MORT LA TOPALU! - disparuttopalu-1352376917.jpg
Anturajul, teribilismul, lipsa unui loc de muncă și sărăcia au dus ca, de la ceea ce considera "o joacă de copii", un tânăr de 24 de ani, din Topalu, să-și piardă viața. Totul a pornit de la o… tentativă de a fura cărbune de pe o barjă ce se afla în marș pe Dunăre.

Aventura a trei tineri din localitatea Topalu, ce avea să se termine cum nu se poate mai prost pentru unul dintre ei, a început în noaptea de 28 spre 29 octombrie. Cei trei s-au urcat într-o barcă veche și au plecat la "vânătoare", pe Dunăre. Văzând un convoi de barje care se deplasau pe fluviu, cei trei s-au vorbit să se apropie, pentru a vedea mai bine cu ce sunt încărcate. Prin întuneric, băieții au observat doar siluetele unor grămezi, iar unul dintre ei și-a luat inima în dinți și a urcat pe una dintre barje pentru a se convinge dacă este vorba de cărbune, așa cum bănuiau ei, sau nu.

Numai că membrii echipajului au observat intrusul, așa că au început să strige "Hoții! Hoții!", moment în care tânărul care plecase în recunoaștere, speriat de moarte, a sărit de pe barjă direct în barca în care se aflau cei doi amici ai săi. Lemnul putred al acesteia a cedat ușor sub greutatea lor, mica ambarcațiune a început să ia rapid apă, iar băieții au fost nevoiți să se salveze înotând până la mal.

O noapte în pădure

Doar doi dintre ei au ajuns la uscat, dar pe malul celălalt al Dunării, astfel că ei au petrecut acea noapte în pădure, a doua zi după-amiază fiind recuperați de niște pescari ce treceau prin zonă. Cei doi tineri care reușiseră să se salveze au sperat până în ultima clipă că prietenul lor, Virgil Alexandru Dore, de 24 de ani, a reușit să ajungă pe celălalt mal al Dunării. L-au căutat în disperare când au ajuns în sat.

Băiatul locuia cu familia surorii sale, numai că aceasta nu avusese nici un semn de la Virgil din noaptea în care cei trei se aventuraseră pe Dunăre. Au scotocit împrejurimile, au întrebat la toți cunoscuții băiatului, și cum nimeni nu a putut să le spună ceva despre el, după două zile de la dis-pariție, prietenii și-au luat inima-n dinți și au anunțat-o pe mama băiatului, bătrână și bolnavă, că Virgil a dispărut. Ulterior, au mers la Postul de Poliție din Topalu, unde au povestit cu lux de amănunte "aventura" lor din noaptea de 28 spre 29 octombrie, iar, la rândul lor, polițiștii și-au anunțat colegii de la Transporturi Navale Cernavodă, deoarece dispariția tânărului a avut loc pe Dunăre, respectiv în aria lor de competență.

Zile în șir, membrii familiei au sperat ca Virgil să se întoarcă acasă. Ieri însă, vestea că trupul neînsuflețit al unui tânăr ar fi fost "pescuit" pe Dunăre a căzut ca un trăsnet peste familia, prietenii și cunoscuții lui Virgil Alexandru Dore. Cadavrul a fost găsit în dreptul km 265 al fluviului Dunărea, între Topalu și Ghindărești. Membrii familiei, chemați să identifice cadavrul, cu lacrimi în ochi și cu o durere de nedescris, au fost nevoiți să accepte că Virgil nu mai este…

Cadavrul a fost transportat la morga din Medgidia în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la deces. Mulți dintre săteni, cât și membrii familiei le-au spus polițiștilor că sărăcia, dar și anturajul și teribilismul au fost cele care au dus ca un tânăr de 24 de ani, care avea viața înainte, să piară dintr-o… prostie.


Comentează știrea

Gore Piru
8 noiembrie 2012
Rezultatul grijii fata de om

Acesta este rezultatul politicii fata de OM. Nu creaza nimeni locuri de munca. Au vindut pe NIMIC , IAS-urile ,CAP-urile si altele si acum incep sa se vada rezultatele .ROMAN si ILIESCU acestia sunt mentorii distrugerii sistematice a agriculturii romanesti si continuata si ridicat la cel mai inalt nivel de pupila șlui Voiculescu

Robert
9 noiembrie 2012
Alex cum ma frate

Baaaaa Alex prea devreme ma vezi daca ai plecat de la noi din krt

george
10 noiembrie 2012
fratele nostru de cartier

frt imi pare rau pentru tn erai foarte tanar ..si aveai toata viata inainte .ne pare rau pentru tn:(:(:(

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Dispărut în apele Dunării
Pagina a fost generata in 0.3194 secunde