Poveste cu iz de cămătărie și tranzacții dubioase. Ce se întâmplă dacă iei bani cu camătă

692
1
Poveste cu iz de cămătărie  și tranzacții dubioase. Ce se întâmplă dacă iei bani cu camătă - povestecuiz1-1395078773.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Raim Iuzeir - un cunoscut "om de afaceri" din Mangalia, pentru înșelăciune și șantaj, precum și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a altor doi prieteni ai acestuia, Iusein Sinan Suliman și Vasile Dumitru, pentru complicitate la șantaj.


Dobânzi la banii dați înapoi 
Potrivit procurorilor, în luna martie a anului 2012, Raim Iuzeir a cumpărat o pensiune pe malul Portului Turistic Mangalia și a promis că va achita proprietarului, printre altele, și 33.000 euro, reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. A achitat numai 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Iusein Sinan Suliman și de Vasile Dumitru, l-a "sfătuit" pe fostul proprietar să renunțe la încercarea de a recupera, pe căi legale, restanța de 20.000 euro. Povestea este însă una mult mai complicată și… de lungă durată. În plângerea depusă la poliție împotriva lui Iuzeir Raim, de vechiul proprietar al pensiunii, se arată că acesta încă din anul 2008 ar fi primit de la Raim, cu titlu de împrumut, diverse sume de bani pentru care a fost nevoit să achite dobânzi cămătărești. 


Ipotecă pe pensiune 
În anul 2011, Raim ar fi acordat vechiului proprietar al pensiunii un nou împrumut, în cuantum de 30.000 euro, cu o dobândă de 10% pe lună. Așa cum se practică, Raim i-ar fi cerut acestuia, spun procurorii, să constituie o ipotecă asupra pensiunii, ipotecă în fa-voarea concubinei lui Iuzeir Raim. Proprietarul pensiunii nu a mai reușit să achite împrumutul, așadar s-a înțeles cu Raim să îi vândă acestuia pensiunea. Dar cum valoarea imobilului ar fi depășit cu mult valoarea împrumutului, Raim ar fi fost de acord, spun procurorii, să îi dea fostului proprietar mai multe compensații, în contul diferenței. Astfel, în schimbul pensiunii, Raim ar fi renunțat la datoria pe care persoana împrumutată o avea față de el, i-ar fi dat un teren, iar în plus ar fi  achitat și echivalentul în lei a 19.000 euro. Tot atunci Raim a promis că îi va da și un autoturism marca Mercedes Benz Clasa S, evaluat la 33.000 euro. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Fostul proprietar al pensiunii a mai primit doar 13.000 euro.


A început să se teamă pentru viața soției 
Potrivit procurorilor, în luna septembrie a anului 2012, când fostul proprietar al pensiunii i-a cerut lui Raim restul de bani, a primit doar amenințări. Totuși, Raim i-ar fi dat părții vătămate un microbuz marca Mercedes, evaluat la 3.500 euro, dar care valora în realitate 2.400 euro, precum și un autoturism marca Volkswagen Golf, evaluat la 1.500 euro, dar care valora în realitate 400 euro. Totodată, Iuzeir Raim i-a promis că îi va achita suma datorată, lucru care însă nu s-a întâmplat. Ajutat de prietenii lui, Iusein Sinan Suliman și Vasile Dumitru, acesta a continuat presiunile. Fostul proprietar a început să se teamă pentru viața soției sale, având în vedere că el lucrează în străinătate și aceasta rămâne pe perioade lungi singură în Mangalia, așadar a sesizat autoritățile. Iar procurorii DNA au intrat pe fir.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. 


Comentează știrea

milea marioara
23 mai 2014
mangalia

slava domnului,ca din cand in cand autoritatile din constanta,bucuresti,isi indreapta privirile spre mangalia,mie ca cetatean imi este rusine cu politia mangalia

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1897 secunde