Pompierul decedat în misiune, Marius Daniel Fripis, propus Cetățean de onoare al Constanței

3053
5
Pompierul decedat în misiune, Marius Daniel Fripis, propus Cetățean de onoare al Constanței - dafripis-1480059564.jpg

Articole recomandate

Pompierul slt. (p.m.) Marius Daniel Fripis va fi făcut Cetățean de onoare al Constanței. Consiliul Local Constanța va vota, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre în acest sens, inițiat de consilierul PMP Secil-Givan Cantaragiu.

"Sublocotenentul Fripis Marius Daniel și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, pe data de 29 august 2015, pentru a salva alte vieți. Ca pompier, și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi în toate împrejurările. Numeroase sunt situațiile în care a pus binele celorlalti mai presus decât propria viață.

Nu pot fi uitate calitățile sale de militar și nici cele care i-au definit personalitatea, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute, precum și spiritul de solidaritate pe care îl arăta față de cei cu care a lucrat.

Puterea de muncă, pregătirea profesională și curajul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier militar.

Pentru curajul și devotamentul său, precum și pentru salvarea de vieți omenești, este necesar să-i păstrăm vie amintirea și să-i conferim titlul de "Cetățean de onoare post mortem al municipiului Constanța" domnului Fripis Marius-Daniel", se arată în expunerea de motive a consilierului local Secil-Givan Cantaragiu.

Amintim că anul trecut, pe data de 29 august, pompierul Marius Daniel Fripis a fost ucis de o explozie în timpul unei misiuni în municipiul Constanța. Fiind comandantul echipajului, Fripis a fost primul care a intervenit pentru a stinge o butelie în flăcări, însă la scurt timp aceasta a explodat și i-a curmat viața.

Pentru curajul și devotamentul său, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoștință, detașamentul de pompieri unde salvatorul a activat îi poartă acum numele.

Comentează știrea

eugen
25 noiembrie 2016
pompier mort la datorie

in afara de titluri si medali cum sustineti material familia ramasa fara sprijinul lui

constantean
25 noiembrie 2016
N-ai inteles nimic!

Nu diploma de cetatean de onoare incalzeste familia! Vor primi terenuri, scutiri de taxe. Astea inseamna sprijin material. Un lucru bun pana la urma! Singura intrebare care imi ramane este daca mass-media locala s-ar fi mobilizat atat de bine si daca victima nu ar fi fost sotul lui Betty Fripis, fosta jurnalista locala !

Răspuns la: pompier mort la datorie
Adăugat de : eugen, 25 noiembrie 2016
in afara de titluri si medali cum sustineti material familia ramasa fara sprijinul lui
Mihai
26 noiembrie 2016
Confuziin de valori.

Persoana în cauză cunostea riscurile meseriei de pompier. Nu si-a făcut decît meseria...

julius
26 noiembrie 2016
ma lași!!!!

vconstantean habarnist ! sa nu spun rau intentionat si pricinos... vrei tu sa insinueyi ca va fi cetatean de onoare fiind fostul sot al unei foste jurnaliste de care sincer nu a auzit nimeni??? pai daca era asa era plin de cetateni de onoare sotii a unor foste jurnaliste ! imbeculule... habarnist!!!

Răspuns la: N-ai inteles nimic!
Adăugat de : constantean, 25 noiembrie 2016
Nu diploma de cetatean de onoare incalzeste familia! Vor primi terenuri, scutiri de taxe. Astea inseamna sprijin material. Un lucru bun pana la urma!...
constantean
26 noiembrie 2016
Semne de turbare?

Inainte sa faci spume la gura ar trebui sa verifici daca toti pompierii morti la datorie au fost facuti cetateni de onoare. Sau politistii ...

Răspuns la: ma lași!!!!
Adăugat de : julius, 26 noiembrie 2016
vconstantean habarnist ! sa nu spun rau intentionat si pricinos... vrei tu sa insinueyi ca va fi cetatean de onoare fiind fostul sot al unei foste...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5486 secunde