Pompierii și jandarmii, la datorie, de Bobotează

201
Pompierii și jandarmii, la datorie, de Bobotează - masuri-1483639360.jpg

Articole de la același autor

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vor asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență la procesiunile și ceremoniile religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), atât în municipiul Constanța, cât și în orașele de pe raza județului.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă care debutează vineri, la ora 11.00, sunt așteptați peste 10.000 de credincioși. Un pluton de 18 subofițeri, sub comanda unui ofițer, va face parte din garda de onoare ce însoțește procesiunea, conform tradiției militare.

Două echipaje de pompieri vor asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" spre Portul Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfințire a apelor.

Totodată, în locul unde se va desfășura procesiunea, va fi și un echipaj de paramedici care vor acorda primul ajutor medical de urgență persoanelor cu afecțiuni medicale.

De asemenea, peste 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ și ISU Constanța, vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase organizate la Hârșova, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Ciobanu și Rasova.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în zona de distribuire a apei sfințite vor fi create culoare special amenajate, prin montarea de garduri de protecție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2856 secunde