Pompierii în alertă! Unde au cele mai mari bătăi de cap

169
Odată cu venirea primăverii și încălzirea vremii, la nivel național se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de incendii. Față de media zilnică a anului trecut (76 incendii), în acest an s-au produs de șase ori mai multe evenimente, soldate cu pierderi de vieți omenești și pagube materiale însemnate. 


Utilizarea focului deschis pentru curățarea terenurilor, în condiții de vânt și fără respectarea măsurilor obligatorii de protecție, constituie factori deter-minanți de întreținere și favorizare a propagării incendiilor, care de multe ori afectează locuințele semenilor sau fondul forestier, atrag atenția pompierii. 


Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 3.000 - 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 - 50.000 lei pentru persoane juridice. 


Conform datelor statistice gestionate la nivelul IGSU, în anul 2016 s-au derulat 11.165 intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și miriști. În urma acestora, pompierii au salvat 26 adulți și cinci copii, precum și bunuri în valoare de 214 milioane lei. Din păcate, două persoane și-au pierdut viața, iar alte 22 au avut de suferit din cauza acestui tip de risc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde