"Polițistul poate folosi forța când o persoană se manifestă agresiv" / Ce spune Adjunctul Poliției Capitalei

510
Adjunctul Poliției Capitalei, Marius Eugen Ștefan, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că potrivit legii un polițist poate folosi forța atunci când o persoană se manifestă agresiv.


"Referitor la faptul că polițiștii au folosit forța în acest caz (al lui Cristian Boureanu — n.r.), potrivit Legii 218 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cât și a manualului de intervenție, polițistul poate folosi forța când o persoană se manifestă agresiv", a precizat polițistul.


Cât privește plângerea penală formulată de Boureanu, el a menționat că dosarul este instrumentat de magistrați, care vor analiza întreaga situație de fapt.


"Referitor la anumite plângeri formulate împotriva polițiștilor, vreau să vă asigur că fiecare plângere este verificată temeinic la nivelul structurilor specializate, în funcție de constatări fiind dispuse măsuri legale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că există toleranță zero față de polițiștii care se abat de la litera legii. Conform manualului, în condițiile în care ți se aduc injurii și nu te legitimezi, ești condus la sediul unității de poliție pentru a se lua măsurile în consecință", a arătat Marius Ștefan.


Potrivit unor surse, polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei care l-a lovit pe Cristian Boureanu era în legitimă apărare și a reacționat imediat după ce a fost lovit de fostul parlamentar în zona inghinală. Scandalul în care a fost implicat Boureanu a avut loc săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, când polițiștii rutieri au oprit pentru un control de rutină mașina în care acesta era pasager.


Magistrații Judecătoriei sectorului 1 au decis, sâmbătă dimineață, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat, care este acuzat de ultraj. Decizia nu este definitivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0006 secunde