Polițiștii vor să prevină transformarea copiilor în infractori

175

Articole de la același autor

Pentru a preîntâmpina activitățile infracționale și evenimentele negative în care sunt implicați minori, polițiștii sunt la datorie în școli, la orele de educație civică și dirigenție.  Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului de Informare și Educație Rutieră, au participat la activități preventiv - informative la Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand" și Școala Gimnazială Nr.24 "Ion Jalea" Constanța. 




Acțiunile au loc prin strânsa colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și au scopul de a preveni infracționalitatea în rândul tinerilor, precum și prevenirea disparițiilor și a victimizării minorilor. Discuțiile purtate pe tema prevenirii delicvenței juvenile reprezintă un exercițiu de sensibilizare, de cunoaștere, de conștientizare a consecințelor propriilor acțiuni, de responsabilizare și înțelegere a drepturilor, obligațiilor și libertăților pe care le are fiecare persoană liberă, ca metodă de socializare, de implicare în activități prosociale.


În acest sens, polițiștii, prin activitățile preventive, contribuie la descurajarea adoptării comportamentelor infracționale de către unii tineri aflați în plină dezvoltare a personalității, la dezvoltarea unei laturi plăcute, pozitive, umanitare a propriei personalități. În același timp, tinerii pot afla direct ce presupune o viață dincolo de gratii, în cazul nerespectării legislației, în care libertatea îți este îngrădită și unde valorile își schimbă sensul. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Bolile picioarelor copiilor
Pagina a fost generata in 0.3636 secunde