Polițiștii vor să lucreze mai puține ture de noapte

542
Polițiștii vor să lucreze mai puține ture de noapte - politistiivorsalucrezemaiputinet-1386879846.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii consideră că în noul Statut al Polițistului, aflat în prezent în dezbatere publică, ar trebui să fie inclusă și o prevedere privind programul de noapte. 


"Din experiența mea de 20 de ani pot spune că pentru polițiști ar fi o mare realizare stabilirea unor norme stricte privind numărul maxim de ture de noapte dintr-o lună și repausul dintre acestea. Mortalitatea în rândul polițiștilor, cauzată de afecțiuni cardiace, diabet, hipertensiune, cancer etc, este ridicată, iar numărul bolnavilor de aceste afecțiuni este de ordinul miilor. Iar majoritatea sunt din sectorul Ordine Publică și Siguranță", a subliniat Ioan Cănănău, vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 


Astfel, polițistul a făcut o propunere legiuitorilor, inspirată, a subliniat el, din legislația europeană: "Șeful structurii va fi obligat să asigure o planificare echilibrată pe ture/schimburi a tuturor salariaților, în cadrul aceleiași formațiuni, tocmai pentru a se evita ca aceștia să se rănească sau să producă vătămarea colegilor sau a altor persoane sau să-și dăuneze propria sănătate, pe termen lung sau scurt, ca rezultat al oboselii sau al ritmului de lucru neregulat", se arată în documentul înaintat de polițist. În propunerea acestuia se mai prevede ca polițiștii să lucreze maximum șapte ture de noapte într-o lună, din care cel mult patru să fie consecutive. "Studiile au demonstrat faptul că organismul uman este mai sensibil noaptea la perturbațiile de mediu și la anumite forme solicitante de organizare a muncii și că perioadele lungi de muncă pe timp de noapte pot afecta sănătatea lucrătorilor și pot periclita securitatea la locul de muncă", a mai subliniat Ioan Cănănău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : "Caravana Isteților",  la Constanța
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Constănțean arestat pentru CRIMĂ
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : "Curățenie" în Poliție!
Pagina a fost generata in 1.513 secunde