Polițiștii vor fi dotați cu camere și microfoane atașate uniformei. "Va genera realități pe care cei din conducere refuză să le vadă"

89276
6

Articole recomandate

Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol, cu sprijinul Publisind, a finalizat un proiect pilot care este pe cale să se implementeze în București, iar dacă va avea succes, în toată țara. Proiectul vizează dotarea tuturor polițiștilor cu dispozitive audio-video care să fie purtate de polițiștii care intră în contact direct cu cetățenii. Astfel, spun inițiatorii proiectului, se va încerca prevenirea tentativelor de corupție și totodată va fi asigurată protecția polițiștilor. 


În susținerea demersului, conducerea sindicatului a avut întâlniri cu reprezentanți ai Direcției Generale Anti-orupție și Inspectoratului General al Poliției Române, pentru a putea demara proiectul pilot pe o durată de 3 luni. Ambele structuri au agreat utilizarea dispozitivelor, urmând ca Ministerul Afacerilor Interne să dea undă verde proiectului pilot. 


"S-a discutat la nivel de minister și au fost de acord să fie demarat în scurt timp un proiect pilot, timp de 3 luni, la nivelul Poliției București. Polițiștii de la Rutieră și Ordine Publică vor fi dotați cu 10 camere. În funcție de impact și rezultate, se va lua o decizie. Noi am fi de acord ca toți polițiștii care acționează în stradă, să fie echipați, însă acest lucru depinde de minister", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Constantin Avasilcăi, vicepreședinte Federația Publisind.

"Vom preveni tentativele de corupere"


În condițiile în care nu au fost invocate până în acest moment niciun fel de observații sau obiecțiuni cu privire la propunere, proiectul ar trebui să fie aprobat în următoarea perioadă de către Ministerul Afacerilor Interne. 


"În primul rând, astfel am proteja mai mult polițistul. Cetățenii știind că toate acțiunile sunt filmate, se vor abține, iar dacă se vor comite fapte ilegale, vor fi mai ușor de probat. În plus, vom preveni tentativele de corupere, pentru că știindu-se că sunt filmați, cei care încercau asta nu vor mai spune: «hai șefu, ia de aici». În mare, cam asta se dorește, cel puțin pentru început, să prevenim actele de corupție și pentru a asigura protecție polițiștilor. De obicei, nu prea suntem crezuți, iar imaginile și sunetul ar putea vorbi de la sine, pentru a nu mai fi puse la îndoială afirmațiile noastre", a mai declarat Daniel Avasilcăi.

Inițiative au mai fost. Ce diferă de această dată?


În ultimii ani au mai fost demarate astfel de proiecte de către M.A.I. la Poliția Autostrăzi, inclusiv de către Poliția Locală București. Noutatea constă în faptul că, de această dată, Sindicatul Europol a și pus banii la bătaie, achiziționând primele 10 camere cu care să poată fi demarat proiectul pilot. Până acum totul s-a petrecut la nivelul de hârtii, planuri și iar planuri, fără a se face ceva concret. "Ne-am obișnuit cu frica de asumare a răspunderii, mai ales că punerea în practică a acestui proiect, va genera o serie de «realități» pe care cei din vârful conducerii refuză să le vadă. În momentul de față, organizația noastră a achiziționat un prim lot de 10 dispozitive, pe care, le vom pune la dispoziția polițiștilor de ordine publică și poliție rutieră din cadrul Poliției Capitalei", au precizat reprezentanții Sindicatului Europol. 


Comentează știrea

Mos Ion
8 noiembrie 2016
O idee foarte buna !

Nu numai tentativa de coruptie va fi inlaturata ,dar si cea de intimidare .....va fi probata intiativa smecherilor gen '' las' ca-l sun eu pe seful tau , stii cine sunt eu ? , vezi ca de maine nu mai lucrezi aici ! , etc '' . Asa ca eu le consider foarte utile !

Autor
8 noiembrie 2016
Sunteți toți niște mincinoși !!!

I-ar dacă polițistul s-au polițiștii fac abuzuri i-ar camerele de filmat "nu funcționează" cetățenii cum demonstrează că a fost făcut un abuz asupra lor pentru-ca în instanță cuvântul polițistului este m-ai presus față de cuvântul cetățeanului de rând ? , Ușor ușor ajungem în comunism când cetățenii numai au drepturi și numai obligații, iar aparatul de opresiune adică milițienii și jandarmii fac ce vor !

Peda-gogu
8 noiembrie 2016
Vrajeala !

Nu este decât o simpla șmecheria a unor generali de a mai face un ban, NE- cinstit, polițiști au mai fost dotați și cu Logan care ajungea cu "dotări " la 70 mii de euro, dar erau limitați la litri de benzina alocați pe luna și ce am rezolvat, " la cur nemțește iar la cap Doamne păzește "

DODO
8 noiembrie 2016
Toma necredinciosul

pentru 2 - daca camerele nu inregistraza inseamna ca si organul nu are dovezi deci camera este pentru ambele tabere / pentru 3-smecherii s-au facut si se vor mai face dar nu inseamna sa ne resemnam si sa contestam totul ci sa vedem daca se aduce un aport bun la relatia cetatean - politist Personal cred ca este o idee FB

DODOMANE
8 noiembrie 2016
tara te vrea prost

chiar nu te-ai prins ca mai are cineva niste camere pe stoc pe care vrea sa le plaseze cu parandaratul de rigoare. Dupa cateva luni majoritatea nici nu vor mai functiona, ca doar nu crezi ca se semneaza si contract de mentenanta. Despre cum vor fi folosite, tare as vrea sa cred ca o vor face cu buna credinta, dar la cate ciurucuri sunt in sistem ma tem ca ar crea si foarte multe abuzuri.

Radu
8 noiembrie 2016
Sindicat Publisind?

Ce idiot a inventat sindicat european pentru politisti,maine vrem articol cu 'sefi' barou galani&ilicea !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4534 secunde