Polițiștii locali, trimiși de MAI la școală

1793
4
Polițiștii locali, trimiși de MAI la școală - fondpolitisti-1453311102.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unui ordin emis de ministrul Afacerilor Interne, chestorul Petre Tobă, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere ar urma să fie instruiți în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de act normativ are ca obiect stabilirea cadrului unitar pentru organizarea programelor de formare inițială a polițiștilor, respectiv stabilește numărul cursanților și perioadele în care se rea-lizează programele de formare inițială, instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne organizatoare, repartizarea numărului de locuri pentru fiecare instituție de formare, precum și cuantumul cheltuielilor de școlarizare/cursant/program de formare inițială.

Mai mult, în cadrul acestui proiect a fost luată în calcul și organizarea unui curs de management pentru polițiștii locali care ocupă funcții de conducere.

"Polițiștii locali care au funcții de conducere urmează pe timpul cursului de formare inițială și modulul de management, conform prevederilor legale în vigoare. La solicitarea instituțiilor beneficiare, modulul de management organizat la Centrul de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne poate fi urmat și de către polițiștii locali care ocupă funcții de conducere și se află în una dintre următoarele situații: a) au urmat programul de formare inițială fără parcurgerea modulului de management; b) se află sub incidența prevederilor art. 18 alin. (3) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată în referatul de aprobare.

v v v

Pentru a se putea înscrie la aceste cursuri, doritorii trebuie să depună un dosar, care va fi verificat de instituția beneficiară. Dosarul va trebui să cuprindă: cerere/raport personal de înscriere la curs, aprobată de șeful structurii de poliție locală; b) adeverința medicală de la medicul de familie din care să reiasă faptul că este apt medical să desfășoare activități de pregătire fizică și de instrucția tragerii; c) cartea de identitate în fotocopie; d) diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență eliberată de ultima instituție de învățământ absolvită, în fotocopie; e) certificat de cazier judiciar, în perioada de valabilitate; f) permisul de conducere în fotocopie, după caz; g) 2 fotografii tip 3/4 cm.

Evaluarea polițiștilor se va face numai în cazul în care acesta va frecventa cel puțin 80% din orele aferente fiecărei competențe din planul de învățământ.

Cursul se va ține în 11 instituții de formare, iar primul debutează pe data de 22 februarie și durează trei luni, iar grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 și 35 de cursanți.

Comentează știrea

langosi
21 ianuarie 2016
era si cazul

Nu stie nimeni cata pregatire si scoala au persoanele care lucreaza la Politia Locala inainte de a fi angajati trebuiau instruiti si trimisi la scoala nu dupa angajare.Este logic si de inteles faptul toate persoanele care lucreaza in cadrul politiei locale au dat spaga.Cum se poate peste noapte o placintareasa sa devina Politist??Politist nu oricine poate ajunge asa usor?Politistul stie sa vorbeasca si sa se descurce ptr ca deja fusese instruit in orice fel de situatie.Cei care au dat spaga si au obtinut postul habar nu au nici cum sa vorbeasca cu persoanele in problema.In situatii mai serioase cei care au dat spaga nu prea se pot descurca repede se spala pe maini cu fraza:Chemam ajutoare si politia ptr a va calma.Pai cine este politist cu adevarat nu are nevoie de ajutoare are curaj si se descurca.

Cineva
21 ianuarie 2016
f rau ca n au studii

Iti zic eu.cum are vecinul meu.au multi:liceul cu bacalaureat..e normal asa ceva?nu sunt ineri oregatiti?

Dancu C-tin
21 ianuarie 2016
Au belit-o

Ce-o sa se faca , caci nu au bacalaureat...?!?

Simona
21 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde