Polițiștii îi cer prim-ministrului României majorări salariale de 15%

1585
Polițiștii îi cer prim-ministrului României majorări salariale de 15% - politistii-1500480843.jpg
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță că, după întâlnirile din ultimele zile între premierul Mihai Tudose și Dumitru Coarnă, președintele sindicatului, s-au primit asigurări că Guvernul va analiza, în termen de două zile, prin Ministerul Finanțelor, varianta propusă pentru remedierea discriminării salariale în cazul polițiștilor.

Potrivit SNPPC, discriminarea a fost generată de fostul Guvern Grindeanu, care a exclus polițiștii și personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne de la majorarea salariului de funcție/de bază aplicată de la 1 iulie.

Amendamentul SNPPC prevede o majorare salarială de 15% și este formulat astfel: cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile aflate în subordinea să se majoreaze cu 15%, iar cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională se majorează cu 15%, cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1199 secunde