Polițiștii ies în stradă! "Nu vă jucați cu viețile și viitorul polițiștilor"

26096
25

Articole recomandate

Zvonurile la nivel înalt privind modificarea legii pensiilor speciale au stârnit numeroase controverse în rândul polițiștilor. Astăzi, mai mulți polițiști se vor afla la București și vor picheta Ministerul Afacerilor Interne, pentru a-și cere drepturile. 


Oamenii legii spun că sunt voci care susțin că se fac mai multe planuri pentru a se modifica legea pensiilor în condițiile în care aceasta a fost deja promulgată de președinte. Mai exact, se dorește diminuarea de la 80% la 65% din venitul brut realizat. Totodată, sindicaliștii susțin că, "bonus", se vrea și mărirea vechimii, de la 25 la 30 de ani de muncă. 


"Am fost de acord ca pensia să nu depășească salariul pe care l-am avut pe timpul carierei. Salariul nostru este format din banii de bază plus norma de hrană, care este de 900 de lei. Această normă nu este încadrată la pensie. Trebuie să ia în calcul că obligat este diminuat cu această sumă. Peste asta vor să mai scadă și la 65 %, ceea ce nu este normal. E o pensie de bătaie de joc. Nu vrem să diminuăm importanța altei meserii, dar trebuie să o respecte și pe aceasta. Munca de polițist este una extraordinar de frumoasă, dar grea. 


După o viață de interdicții și incompatibilități, ne dau o pensie de mizerie. Ca să nu mai spunem că jumătate din bani o să îi dăm pe medicamente, că toți suntem bolnavi când ieșim din sistem. Unde e recunoștința statului, că am menținut ordinea și liniștea publică atâția ani? Unde e recunoștința statului că în timpul carierei ne-am dedicat trup și suflet și am dat la o parte uneori și familia, că nu ne-am putut face prieteni prea mulți, asta în cazul polițiștilor cinstiți, că orice pădure are uscăturile ei", a declarat Vasile Zelcă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Constanța. 


"Rușine pentru un stat care se vrea european" 
Acțiunea de astăzi este un avertisment din partea polițiștilor, care spun că sunt pregătiți să iasă în stradă și că nu se lasă călcați în picioare. Deși salariile le-au fost mărite cu 10%, sindicaliștii spun că această mărire e praf în ochi. 


Nemulțumirea oamenilor legii este în principal că nimeni nu iese la interval să spună concret ce se va întâmpla în viitor și că "se discută pe la colțuri". 


"E rușinos că vor să facă această modificare în perioada Sărbătorilor de Iarnă și că, probabil, se gândesc că nu vom ieși în stradă, că trebuie să fim mai buni și mai înțelegători în această perioadă. Nu! Nu vom face asta. Suntem pregătiți să ieșim în stradă și să ne cerem drepturile. Faptul că nimeni nu iese să ne spună ce se va întâmpla în 2016 a creat această stare care duce la proteste. 


Ne-au majorat salariile cu 10%, mărire care nu acoperă nici măcar inflația din anul 2006, de când a fost ultima modificare. Ceea ce se întâmplă e rușine pentru un stat care se vrea european. Le transmitem să nu se joace cu viețile și viitorul polițiștilor și al familiilor acestora. Să nu se joace cu viitorul Poliției Române. Ei probabil nu sunt conștienți de faptul că, dacă această meserie nu va mai fi atractivă din punct de vedere financiar, tinerii nu vor mai opta pentru a se face polițiști", a adăugat Zelcă. 


Sindicaliștii au mai precizat că, potrivit unor surse, această modificare se va discuta în cursul zilei de miercuri, în ședința de guvern. De asemenea, săptămâna viitoare va avea loc o acțiune de amploare la Ministerul Afacerilor Interne. 


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
agentul x din tomis nord
7 decembrie 2015
sa munceasca mai mult.unii.ca stau degeaba in birou

Imi pare rau ptr cei ce muncesc cu adevarat.dar astia de la sectia de pe tulcica.nu merita.tiganimea ne fura mereu si cand merg sa le zic ca mi au furat masina(in 30 de ani de cand stau in cartier.n am patit asa ceva),imi zic sa le zic eu de am suspecti si ca au atatea spargeri de masini pe zi.ca nu mai fac fata,sa le duc eu masina acolo ptr amprente...pai bine bre.atunci de ce nu patrulati in cartierul mazareano-fagaduian.ca sa opriti paduchii din atata lafait?si cata spaga inghit politistii.ei nu traiesc din 25 de milioane salariu..fii sigur de asta..

Simona
7 decembrie 2015
Afacere pentru iubitorii de carti

Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cautam oameni foarte seriosi!Cere acum mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]

garcea
7 decembrie 2015
militienii vor bani multi

Militienii vor bani multi si pensii de nababi , păi puneti dracului osul la treabă ca stati ca niste paraziti pe banii nostri , aveti niste salarii nesimtite si vreti si pensii nesimtite , păi normal că la pensie nu se calculează norma de hrană că numai esti activ , iar pensiile speciale trebuiesc scoase si să luați pensii după cât ati cotizat toată viata la sistemul de pensii HUOOOOO CORUPTILOR CARE SUNTETI !!! MUIECUKAKAT POLITIEI RUTIERE !!!

Murphy
7 decembrie 2015
Pensii militare NATO !

O lege nu poate fi modificata dacat printr-o alta lege, ceea ce este imposibil. Ei vor sa traga o teapa prin normele metodologice de aplicare, dar nici acestea nu pot iesi din litera legii. Asa ca, nu se poate asa ceva ! Unde-i lege, nu-i tocmeala ! Apel catre toata armata romana : numai impreuna putem castiga, fiti uniti dragi pensionari militari, suntem inca o mare forta si daca este nevoie vom lupta cu sistemul tehnocrat pas cu pas cum Iohannis a zis ! Pas cu pas !

Pt garcea
7 decembrie 2015
Mama lui garcea

Da i lu mata muie frustratule

hugovictor
7 decembrie 2015
Politia romana

Cind politia romana se va axa pe actiuni PREVENTIVE si in nici un caz pe actiuni PUNITIVE , cum procedeaza acum,probabil ca poporul, care PLATESTE serviciile acestora, se va gindi sa le accepte cererile.Pina atunci insa , tot MILITIA ramine, sau pe alalaturi, chiar POLIMILITIA.

Basescu
7 decembrie 2015
MILITIENII VOR BANI MULTI

Muie cu căcăt militienilor !!!

Mihai
7 decembrie 2015
n-au drept

Trebuie sa te rogi de ei sa faca ceva, chiar si la 112. Asa ca, nu au niciun drept sa se planga. Ei aleg sa lucreze in sistemul asta mizerabil. Mai vor si empatie jegosii...

popescu
7 decembrie 2015
MITING!!!

Fratilor!!! Sa iesim in strada!!! doar asa putem sa ne aparam drepturile!!! sindicatele noastre sunt moarte in cotet

Ana
7 decembrie 2015
Pensii speciale

Nu sunt normale aceste pensii speciale.Mai ales ca beneficiarii lor sunt tocmai cei mai usor coruptibili. Cat sunt in campul muncii, au salarii bune, la pensie nu mai sunt indeplinite aceleasi conditii, nu se mai produce, doar se asteapta luna de luna banii acasa. Deci, normal ar fi ca sa existe o lege unitara a pensiilor, pentru toate categoriile sociale. Când se alege o meserie, fiecare stie bine ce presupune aceasta, care sunt riscurile sau avantajele.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Adolescentă dată în urmărire
Pagina a fost generata in 0.3704 secunde