Polițiștii de frontieră români au revenit acasă după patru luni de patrulare în Marea Egee

278
Misiune îndeplinită. Polițiștii de frontieră români s-au întors acasă din operațiunea internațională desfășurată sub egida Frontex. Polițiștii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1102 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfășurat în Marea Egee timp de patru luni.

În cadrul operațiunii, polițiștii de frontieră români au salvat, transbordat și debarcat în siguranță la mal 704 migranți, care se aflau în pericol pe ambarcațiuni de mici dimensiuni și supraaglomerate, ce navigau în Marea Egee și care, ulterior, au fost predați autorităților elene pentru efectuarea formalităților specifice.

Pentru perioada 28 aprilie - 3 sep-tembrie, "ștafeta" a fost preluată de o altă navă maritimă, MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă, care, împreună cu echipajul de la bord, a fost detașată în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune Frontex "Poseidon Sea 2017". Ope-rațiunea s-a desfășurat în Marea Egee și echipajul navei Poliției de Frontieră Române, format din 23 de polițiști de frontieră, a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare și salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forțele de poliție, și de impunere a legii tuturor statelor membre UE participante la misiune.

Polițiștii de frontieră români au executat 104 misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.000 mile marine. Pe durata misiunilor, echipajul navei a supravegheat și monitorizat peste 1.400 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migrației ilegale și a altor infracțiuni de frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6197 secunde