Aviz amatorilor de chilipiruri!

Polițiștii constănțeni scot limuzinele confiscate la vânzare

3324
4
Polițiștii constănțeni scot limuzinele confiscate la vânzare - legemasiniconfiscatepolitisti-1336156519.jpg

Articole de la același autor

Autoturismele de lux confiscate nu vor mai fi ținute ani întregi în curțile unităților de poliție, să ruginească. Mai nou, printr-o modificare a Codului de procedură penală, polițiștii au dreptul să vândă bunurile puse sub sechestru, chiar din timpul anchetei penale, și fără să aibă acordul proprietarului.

Bunurile puse sub sechestru se pot devaloriza sau deteriora. Sau întreținerea lor poate presupune costuri ridicate pentru organele de control care le-au reținut. În aceste condiții, autoritățile au luat decizia modificării Codului de procedură penală. Astfel, la sfârșitul lunii martie, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea 28/2012, cu privire la îmbunătățirea activității de valorificare a bunurilor sechestrate.

Bunuri vândute din timpul anchetei penale

Potrivit modificării legislative, persoanelor cărora le vor fi reținute bunurile vor fi înștiințate, încă de la primirea procesului verbal, pe de o parte, că pot solicita valorificarea acestora, dar și că respectivele produse pot fi scoase la vânzare "în cursul procesului penal, înainte de pronunțarea unei hotărâri judecătorești, de către organul judiciar, chiar și fără consimțământul proprietarului".
Se impune însă îndeplinirea unor condiții. Concret, bunurile pot fi puse în vânzare dacă a trecut un an de la instituirea sechestrului, iar valoarea lor a scăzut cu cel puțin 40% în raport cu momentul în care a fost dispusă măsura asiguratorie. La fel, se ia această măsură dacă este vorba de animale sau dacă există riscul expirării termenului de garanție ori dacă depozitarea sau întreținerea bunurilor necesită cheltuieli disproporționate în raport cu valoarea lor.
Autovehiculele pot fi puse în vânzare chiar și atunci când proprietarul nu a fost identificat, în două situații: atunci când au fost folosite, în orice mod, la săvârșirea unei infracțiuni sau dacă de la data la care au fost confiscate a trecut mai bine de un an.
Punerea în vânzare este dispusă de procurorul care a instituit sechestrul. Legea prevede și înștiințarea proprietarului, iar dacă acesta nu este de acord, are posibilitatea să se adreseze cu o sesizare instanței de judecată.
Ce se va întâmpla cu banii? Vor fi consemnați pe numele în-vinuitului sau inculpatului și vor fi virați într-un cont special con-stituit.

"Colecțiile" de limuzine de la Poliție și Garda de Coastă, în pericol
În condițiile noii prevederi legale, sunt de părere oamenii legii, în primul rând se va micșora considerabil parcul de autoturisme reținute la sediile Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și al Gărzii de Coastă. De altfel, la ora actuală, fiecare dintre cele două instituții are în grijă peste o sută de astfel de mașini.
"Colecția" Gărzii de Coastă se ridică la aproape 130 de autoturisme, dintre care câteva zeci au fost confiscate înainte de 2010. Veterana este o mașină Opel, care nici plăcuțe de înmatriculare nu mai are. Dar lângă ea se odihnesc un BMW estimat la 50.000 de euro, dar și Audi-uri sau Mercedes-uri.
La rândul lor, reprezentanții Poliției Constanța au ridicat, în vederea indisponibilizării, 127 de autoturisme; dintre acestea, 41 sunt pe inventarul Camerei de corpuri delicte, în vreme ce alte 86 sunt lăsate în grija diverșilor custozi.

Comentează știrea

cristi
5 mai 2012
Important

Daca stii sa copiezi si sa lipesti un anunt ,atunci poti castiga bani lucrand de acasa in internet.Tot ceea ce iti trebuie este sa ai un calculator si conexiune la internet.Nu iti trebuie decat 10 minute pe zi ca sa pui un anunt.Daca vreti sa aflati mai multe detalii puteti intra in contact prin email [email protected]. Se castiga bani in fiecare zi Sa aveti o zi buna!

mm
5 mai 2012
munca

Puneti mina la munca si nu va mai luati dupa toti escrocii pe internet

masina cu soldati
6 mai 2012
moartea rosie smurd clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

G.S.
8 mai 2012
Pentru autorul editorialului, Florentina DUMITROV

Cine v-a dat aceasta informatie, si anume, faptul ca IPJ Constanta scoate la vanzare masinile confiscate? Eu m-am interesat la IPJ si nimeni nu stie nimic de asa ceva! Poate ma ajutati cu mai multe informatii, cu cine ar trebui sa vorbesc? Multumesc,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5273 secunde