Polițiștii, chemați la trageri în timpul liber. "Ne-am săturat de milogeală pentru drepturile noastre"

13305
6

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră răbufnesc după ce au aflat că ar putea fi obligați să vină din timpul liber, pe tot parcursul anului 2017, la ședințele de tragere cu armamentul, deși conducerea Gărzii de Coastă a retras o dispoziție prin care obliga polițiștii să se prezinte la convocările de pregătire, în timpul lor liber. Sindicatul Europol Garda de Coastă cere ca ședințele de tragere să aibă loc în timpul programului, conform legii, în acest sens fiind înaintată și o solicitare către conducere. 


"Șefii nu înțeleg asta, că nu prea vin la trageri"
Sindicaliștii mai spun că niciodată nu au văzut ca la turele de serviciu să se acorde timp pentru pregătirea fizică și că se face prezența săptămânală "din burtă". Astfel, reprezentanții sindicatului cer preventiv Gărzii de Coastă să nu cheme polițiștii din timpul liber pentru ședințele de tragere cu armamentul, o parte a pregătirilor pe care agenții le fac.


"La ședințele de bilanț, niște șefi «au pregătit moral» polițiștii că în 2017 vor fi chemați din nou în timpul liber pentru convocări de pregătire de câte 2-3 ore. Dacă tot au avut abordarea preventivă cu organizarea convocărilor de pregătire în timpul liber și au și pus-o în practică repede, pentru ca apoi, după sesizarea noastră, să renunțe la acest obicei, tot preventiv le spunem, din timp, că nici la capitolul ședințe de tragere cu armamentul nu sunt respectate prevederile legale. Trebuie să se știe că nici acestea nu se fac în timpul liber, cum a devenit obicei pentru structurile Gărzii de Coastă, dar cel mai important de reținut este că tragerile se fac într-un mod organizat. Pentru șefii care nu înteleg ce spunem prin asta, e firesc să nu știți, că nu prea veniți la trageri. Nu mai vrem ore suplimentare, avem destule, nu mai vrem compensare cu timp liber! Ne-am săturat de milogeala pentru drepturile noastre", precizează Sindicatul Europol Garda de Coastă. 


Ce spune legea
Potrivit Legii nr. 360/2002, ședințele de tragere cu armamentul din dotare, asemenea oricărei activități de pregătire sunt obligații de serviciu care nu se execută în timpul liber destinat refacerii capacității de muncă. De asemenea, aceste activități fac parte din categoria activităților planificate și nu constituie situații care să impună efectuarea de ore suplimentare de către polițiști, aspect interzis de articolul 15 (2) al OMAI 577/2008.


"Având în vedere dispoziția inspectorului general al IGPF nr. 27212/2017 și dispoziția directorului Gărzii de Coastă nr. 1500838/2017, în scopul evitării situațiilor de încălcare a prevederilor OMAI nr. 577/2008, rugăm să aveți în vedere ca ședințele de tragere cu armamentul, care se vor organiza în cursul anului 2017, în cadrul activităților de pregătire și al evaluărilor periodice, să se desfășoare în timpul programului de lucru al polițiștilor de frontieră din cadrul structurilor Gărzii de Coastă", se arată în solicitarea transmisă de Sin-dicatul Europol Garda de Coastă, adresată conducerii Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Politist de frontiera cu vechime
20 februarie 2017
Pseudoprobleme

Eu si ceilalti politsiti de frontiera, profesionisti care au facut o scoala sau o facultate in acest sens, ne dezicem de aceste pseudoprobleme prezentate de o pseudopolitista de frontiera provenita din sursa externa si care nu cunoaste ce presupune depunerea unui juramant de credinta fata de tara. Aceste sindicat Europol are 20 de membri, majoritatea cu probleme. Mai aveti sa puneti pe pagina de ziar ca nu ne asigura conducerea Garzii de Coasta hartia igienica etc. Sa ti fie rusine ca speri sa treci in corpul ofiterilor prin denigragri si atacuri nefondate la conducerea profesionista a unei institutii pentru care majoritatea muncim cu mandrie

Un PF GC
20 februarie 2017
Vai de ea

Această polițistă care scrie in numele Europol este o frustrată care de crede deșteaptă. Nu acestea sunt problemele polițiștilor și nu știu de ce vorbește în numele nostru.

Cineva
22 februarie 2017
Nu iese foc fara fum...

Exista un adevar in cele scrise si mi se pare corect ca cineva, indiferent ca e femeie sau barbat, cu functie sau nu, sa ia atitudine. Bineinteles ca mereu se vor gasi carcotasi, dar eu o felicit pe aceasta membra de sindicat pentru ca nu a ramas indiferenta fata de doleantele colegilor sai.

Un politist
22 februarie 2017
Mai facem si noi ceva?

Nu vei putea multumi niciodata pe toata lumea.Daca faci ceva pentru colegi,vei fi tras la raspundere ca de ce faci,daca nu faci nimic,atunci vei fi intrebat de ce nu faci si tot asa.E usor sa stam in fata laptopului sau calculatorului si sa comentam ca sa vada lumea cat de deștepți suntem.Cu siguranta multi care comenteaza nu au facut niciodata nimic p colegii lor si nici nu ar putea sa faca,ci doar stau in expectativa si comenteaza.E adevarat,e dreptul lor la opinie,dar inainte de a da drumul la gura,folositi si cerebelul.

Politist de friontiera
23 februarie 2017
Aprecieri

Sincer ne-am cam saturat de agentul care vrea sa fie sef de ofiter chiar daca e mai destept sau mai relaxat si are timp mult de studiu si gandire... Stimata Doamna.. daca tot va reprezentati colegii ...faceti demersuri la minister sa modifice omai 577 ca sa veniti in sprijinul lor... macar daca tineti la ei..lasati-i sa se pregateasca..sa fie pregatiti de oameni responsabili ca stim cu toti cum stam cu pregatirea individuala.... Si inca ceva ..nu va bateti joc de echipa de acum ca e unica si fara precedent...sprijiniti.i nu le blocati activitatea. Oricum stima pentru inteligenta..dar au mai fost si altii inteligenti si numai rau au facut oamenilor..

Dan
7 martie 2017
Trageri în timpul liber

Tragerile de lupta cu armamentul din dotare nu sunt o obligație.Fac parte din pregatirea militara. Dacă mâine apare un infractor ce îi veți spune ? "Scuze,dar când trebuia să învăț să trag cu pistolul eram liber după servici " Hai să fim serioși. Am depus un jurământ. Știm când plecăm de acasă,dar nu știm când ne întoarcem. Noi singuri am ales această cale.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3653 secunde