Polițiștii au ajuns la capătul răbdării, MAI îi sfidează. "Toată lumea tace, doar noi atragem atenția asupra neregulilor"

30749
3
Polițiștii au ajuns la capătul răbdării,  MAI îi sfidează.
Polițiștii constănțeni anunță că vor ieși în stradă, la începutul săptămânii viitoare, pentru o serie de nemulțumiri. Cea mai mare dintre ele este legată de blocarea negocierilor privind Statutul polițiștilor, act care reglementează raporturile de muncă între angajat și angajator, programul de lucru, încărcătura cu sarcini și siguranța la locul de muncă. O altă nemulțumire a oamenilor legii este salarizarea diferențiată pentru aceeași muncă prestată.

"MAI refuză să demareze negocieri"

73 de sindicate, inclusiv cel al Agenților de Poliție Constanța, afiliate Federației Publisind, vor merge luni la București, la un protest organizat de Blocul Național Sindical. La protest se vor alătura și alte federații. Nemulțumiți de salarizarea haotică, sindicaliștii își doresc rezolvarea mai multor probleme din sistem. "Principalele noastre revendicări sunt Legea Salarizării, eliminarea inechităților privind salariile între diverse categorii de personal, oameni care fac aceeași muncă, dar sunt plătiți diferit. Cel mai serios motiv este blocarea negocierilor colective, acordul privind Statutul Polițistului expirând pe data de 23 mai. Deși Federația a solicitat începerea negocierilor, Ministerul Afacerilor Interne refuză să demareze aceste negocieri. Nu știm de ce au refuzat, însă negocierile trebuiau să fie în curs de derulare, dar văd că toată lumea tace și suntem singurii care atrag atenția asupra neregulilor", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța.

Ministrul Afacerilor Interne are alte priorități

Ieri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut o întâlnire cu membrii din conducerea sindicatelor reprezentative din MAI, în cadrul căreia au fost discu-tate "prioritățile și temele de interes" privind angajații ministerului. Interesant este că subiectele de discuție au fost total altele față de motivele care-i determină pe unii polițiști să iasă în stradă. Potrivit unui comunicat al MAI, "principala temă a discuțiilor a vizat problema deficitului de personal și etapele viitoare de reducere a acestui deficit". O altă temă de discuție a fost amenajarea unui nou centru de tratament la Tășnad, destinat angajaților MAI. Astfel, probleme precum salariul diferențiat pe care-l primesc polițiștii care prestează aceeași muncă sau sporurile pentru studii superioare, primite doar de unii agenți nici măcar nu au fost abordate. La discuții au participat Federația Sindicatelor Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România și Federația Națională a Sindicatelor din Poliție SED LEX. 

Comentează știrea

Palaz
27 mai 2016
Militienii vor bani multi si facilitati multe HUOOOO

Voi meritati doar muiecukakat militienilor care sunteti !!!

Mime
27 mai 2016
Statutul politistilor

Stimati politisti de la Serv. rutiera .Daca ati negocia cu mine revendicarile dv. , as incepe cu observatia ca sunt total nemultumit de activitatea dv. Astfel : 1.Masinile parcheaza pe trotuare ( adinc pana la spatiul verde !) , astfel ca pietonii trebuie sa mearga pe strada . 2. Nu se mai semnalizeaza schimbarea directiei sau benzii.3.Intersectia de la Bratianu/Cora este este o greseala. 4.Nu sunt agenti pe strazi. Sigur unele masuri pentru eliminarea celor exprimate se realizeaza cu Primaria Constanta, care si acesta face ce vrea nu ce trebuie.Adica . Stimati politisti , concetateni , orasul nostru este toata mizeria. Domnul Comisar sef se plangea zilele trecute in Cuget liber ca .... se parcheaza pe trotuare . Si ?

xyz
27 mai 2016
Nu cunoastem atributiile?

Domnu comisar sef e pus pe acea functie cu scopul sa constate, sa ne informeze? Asta facem noi. El trebuie sa ACȚIONEZE.

Pagina a fost generata in 0.6145 secunde