Polițiștii anului 2014, premiați de Ziua Poliției Române

563
Polițiștii anului 2014, premiați de Ziua Poliției Române - 25martiepolitistiianului-1395766129.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 25 martie, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, în prezența lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, au fost acordate premiile "Polițistul anului" – ediția 2014. 
La împlinirea a 192 de ani de la atestarea poliției moderne, cu ocazia Zilei Poliției Române, în semn de apreciere pentru competența profesională, experiența acumulată, obiectivitatea și fermitatea dovedită în executarea atribuțiunilor de serviciu, pentru rezultatele deosebite obținute în activitate, în anul 2013, au fost acordate premiile "Polițistul anului" - ediția 2014, pe patru domenii specifice activității polițienești, precum și un premiu special.
PREMIUL SPECIAL a fost înmânat de Gabriel Oprea, UNITĂȚII CENTRALE DE ANALIZĂ A INFORMAȚIILOR. Activitatea structurilor de analiză a informațiilor s-a dezvoltat semnificativ, fiind principalii furnizori de produse analitice către structurile operative ale Poliției Române și factorii decizionali. Modelul românesc de intelligence led policing dezvoltat de UCAI a primit recunoașterea internațională, fiind implementat inclusiv în țările vecine.
În urma consultării polițiștilor din toată țara, au fost făcute nominalizări pentru categoriile Combaterea Criminalității Organizate, Judiciar, Ordine și Siguranță Publică și Structuri de Suport, iar apoi au fost aleși prin vot câștigătorii. 
Câștigătorii sunt :
- la categoria ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ: inspector de poliție IONIȚĂ CORNELIU PETRU din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Ofițerul a fost nominalizat ca recunoaștere pentru curajul arătat la data de 8 iulie 2013, când, punându-și viața în pericol, a imobilizat atentatorul cu bombă de la sediul Universității Tehnice Iași și a intervenit asupra dispozitivului exploziv, aducându-și astfel contribuția la înlăturarea pericolului producerii unei tragedii – 36 de vieți au fost salvate.
- la categoria COMBATEREA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE: SERVICIUL DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII INFORMATICE din cadrul B.C.C.O. Pitești, pentru contribuția deosebită la operațiunea "PANDORA", operațiune care s-a desfășurat la nivel internațional având ca rezultat destructurarea a 8 grupuri infracționale organizate, cu peste 100 de membrii, ce comiteau infracțiuni cu instrumente de plată electronice și fraude informatice. Cooperarea polițienească excelentă a fost apreciată de partenerii străini.
- la categoria JUDICIAR: DIRECȚIA DE INVESTIGAȚII CRIMINALE ȘI SERVICIUL DE INVESTIGAȚII CRIMINALE DIN CADRUL POLIȚIEI SECTOR 2 BUCUREȘTI - cele două structuri au documentat activitatea infracțională și au destructurat o grupare infracțională deosebit de periculoasă, specializată în comiterea de infracțiuni de tâlhărie, șantaj, cămătărie și spălare de bani. Astfel, au reușit menținerea ordinii și liniștii publice în Capitala României, restabilind încrederea cetățenilor în poliție și lege.
- la categoria STRUCTURI DE SUPORT: DIRECȚIA DE COMUNICAȚII ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIILOR, care a asigurat buna funcționare a uneia dintre cele mai mari și mai complexe rețele de calculatoare din România. Astfel, Poliția Română este unul dintre principalii furnizori de date și informații din sectorul de ordine și siguranță publică. Specialiștii direcției au reușit, cu resurse reduse, să asigure funcționarea serverelor accesate de structurile operative și a bazelor de date implicate în cooperarea polițienească în spațiul Schengen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3111 secunde