Polițiști români, detașați în Bulgaria pe perioada iernii

268
Polițiști români, detașați în Bulgaria pe perioada iernii - politisti-1482255446.jpg
A început o nouă misiune a polițiștilor români în Bulgaria. Este al șaptelea sezon de iarnă în care polițiștii români desfășoară activități comune de ordine și siguranță publică, alături de polițiști bulgari și greci, în stațiunea montană Bansko.


În perioada 19 decembrie 2016 - 12 martie 2017, 6 polițiști români, în trei serii, toți cunoscători ai limbii bulgare, vor desfășura activități de siguranță publică în cadrul unor patrule comune cu polițiștii bulgari, în stațiunea turistică Bansko, din Bulgaria. Prima serie de doi polițiști români va patrula împreună cu polițiștii bulgari și greci, în cadrul unor echipaje auto sau pedestre, în uniforma de serviciu proprie. Aceștia vor consilia, sprijini și îndruma turiștii români aflați pe teritoriul bulgar.


Este al șaptelea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat.


Astfel, polițiști din cele două state acționează în patrule comune în scopul asigurării ordinii și liniștii publice. De asemenea, cooperează și acordă asistență în cadrul activităților specifice, relaționând îndeosebi cu cetățeni ai propriului stat. Activitățile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât și iarna) în zonele în care se deplasează turiști români și bulgari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8858 secunde