Polițistă BĂTUTĂ în trafic de un șofer beat! Tânăra a fost lovită de bărbat în timp ce încerca să-l imobilizeze

1093
1
Polițistă BĂTUTĂ în trafic de un șofer beat! Tânăra a fost lovită de bărbat în timp ce încerca să-l imobilizeze - img-1502432157.jpg
Un bărbat care s-a urcat băut la volan a lovit o polițistă care l-a oprit în trafic. S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, pe drumul dintre localitățile Ionășeni și Mășcăteni, imediat după ce Vasile Viziteu, în vârstă de 55 de ani, a fost oprit de o patrulă a poliției, scrie observator.tv


Pentru că bărbatul mirosea a alcool, oamenii legii au decis să-l testeze cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce i s-a spus că va rămâne fără permis că se va alege cu dosar penal, bărbatul a început să facă scandal. Polițiștii au încercat să îl imobilizeze, însă bărbatul s-a opus, lovind-o pe polițistă peste picioare, scriu cei de la monitorulbt.ro.

În timp ce agenta a ajuns la medic pentru un consult, atacatorul său a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe lângă acuzația de șofat la beție, el va trebui să răspundă și pentru cea de ultraj.

Cazul nu este singular la Botoșani, în ultimii ani mai mulți polițiști fiind ținta atacurilor. Un polițist de la rutieră a fost aproape de a rămâne invalid, după ce a fost lovit cu o mașina de un bărbat pe care încerca să-l oprească.

În alte cazuri, agresiunea este doar verbală, iar la acest capitol sunt mai expuse femeile, multe dintre acestea trebuind să facă față avansurilor șoferilor sau chiar cuvintelor jignitoare. Colegii acestora susțin că uneori se ajunge și la violență fizică. Cu toate acestea numărul reclamațiilor este unul redus.

Oamenii legii cer pedepse mai dure

Pentru că numărul atacurilor împotriva polițiștilor a crescut în ultimii ani, ajungându-se chiar ca oamenii legii să fie uciși în misiune, așa cum s-a întâmplat recent la Suceava, reprezentanții Ministerului de Interne au solicitat înăsprirea pedepselor pentru ultraj.

Astfel, aceștia au cerut ca, odată cu modificarea prevederilor Codului Penal, să se menționează clar că rănirea unui polițist se pedepsește cu închisoare cu executare, iar uciderea unui om în uniformă poate atrage pedeapsa detenției pe viață, scrie observator.tv


Comentează știrea

Georgiana
11 august 2017
moldoveni...normal

De 99,99% din aceste cazuri se întâmplă in moldova??? Moldoveni bețivi si violatori

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0979 secunde