Cine se mai teme de Poliție?

Polițist din Constanța târât de o mașină de teren, în Mamaia. Șoferul, un ofițer de marină, arestat

1709
1
După cazul de la București, în care un polițist a murit după ce a fost lovit cu mașina de un șofer beat care nu a oprit la semnalul regulamentar, un polițist constănțean a fost la un pas să aibă aceeași soartă. Agresorul, Vladimir Florin Marin, de 31 de ani, din Constanța, a fost arestat preventiv pentru comiterea mai multor infracțiuni, acesta având și o alcoolemie de 2 la mie.

O banală intervenție pentru o mașină parcată neregulamentar pe plajă s-a transformat în platoul de filmare al unui film de acțiune. Un apel la 112 anunța, sâmbătă dimineață, în jurul orei 08.00, că un autoturism marca Nissan Pathfinder este parcat pe plaja Exploziv, din stațiunea Mamaia. Un echipaj de poliție s-a deplasat în zona respectivă și lângă autoturism, pe un șezlong, oamenii legii au identificat un bărbat care dormea. Polițiștii l-au trezit și i-au cerut bărbatului să se identifice. Acesta a dat un nume la întâmplare și în momentul în care polițiștii i-au spus să își mute mașina, bărbatul a declarat că nu poate pentru că este băut. Cu acordul proprietarului, agentul de poliție s-a urcat la volanul mașinii de teren și a mutat-o într-o parcare din apropiere, proprietarul autoturismului aflându-se pe locul din dreapta. Polițistul a coborât din mașină și s-a dus pe partea bărbatului pentru a-l legitima. Vladimir Florin Marin a deschis torpedoul și a început să caute actele, însă, într-o fracțiune de secundă a trecut pe scaunul șoferului și a pornit autoturismul.

Polițistul s-a agățat imediat de portiera deschisă și de stâlpul dintre uși, însă șoferul a demarat în trombă. Individul a făcut câteva viraje, cel mai probabil cu scopul de a-l dărâma pe polițist, acesta căzând după câțiva metri. În timpul săriturii, agentul de poliție Marian Badea a fost lovit la șold și la mână de portieră. Polițiștii și-a anunțat colegii și agenții de la Rutieră au intervenit imediat. Vitezomanul și-a continuat traseul în speranța că va scăpa. În cursa nebună, acesta a lovit un indicator rutier și apoi a intrat pe un teren viran unde a fost oprit de un filtru al poliției. Vladimir Florin Marin a fost imobilizat de oamenii legii. El a refuzat să fie testat cu aparatul Drager și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La unitatea medicală a ajuns și polițistul care a fost examinat de doctori, fără a rămâne însă internat.

Aproape de comă alcoolică

În urma rezultatelor testelor de laborator, polițiștii au stabilit că Marin avea o alcoolemie halucinantă: 2 la mie în sânge. El a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, iar apoi a ajuns în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Bărbatul a fost audiat, însă starea sa de ebrietate în care se afla nu i-a permis să colaboreze prea mult. Ieri, după ce s-a trezit din beție și a realizat ce a făcut acesta a declarat că îi pare rău și a mai fost audiat încă o dată. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, fals privind identitatea, conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor și părăsirea locului accidentului. Ulterior, Vladimir Florin Marin a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. În urma ședinței de judecată, completul a decis ca tânărul să își petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Antecedente

Potrivit unor surse, bărbatul nu se află la primele probleme cu legea. El a mai fost sancționat pentru oprire neregulamentară, viteză și lipsa centurii de siguranță. De asemenea, bărbatul a fost cercetat pentru conducere cu permis necorespunzător, a fost implicat într-un accident rutier și a circulat cu un autoturism neînmatriculat. În niciunul dintre acestea nu a fost trimis în judecată.

Vladimir Florin Marin este ofițer de marină civilă, a absolvit Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și urma să plece în voiaj în curând. Prietenii îl descriu ca pe un om bun, dar se pare că băutura i-a luat mințile.

Pe pagina sa de socializare, înainte să provoace accidentul, Vladimir Florin Marin a scris: "Vreau să-mi scrie pe cruce: nemernicul ăsta chiar s-a distrat!"

Comentează știrea

Costea
24 august 2015
Nu asa

Dati-le voie politistilor sa foloseaca pistoalele din dotare fara nicio restrictie,si in doua saptamani va scapa de toti nenorocitii astia.Nu o sa faca fata masinile de la casa albastra sa-i transporte ,si popii sa-i imgroape pe javrele astea.Dar sa nu uitam ca mai sunt si politisti ca ii incurajeaza pe nenorocitii astia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6629 secunde