Polițist constănțean care spune NU șpăgii! Șoferul s-a ales cu dosar penal

1231
3
Polițist constănțean care spune NU șpăgii! Șoferul s-a ales cu dosar penal - fondmita-1447957947.jpg

Articole de la același autor

Ne plângem la orice pas că polițiștii, procurorii, judecătorii sau funcționarii publici nu își fac datoria și că totul în țara noastră funcționează cu șpagă. În fapt, oamenii sunt cei care încurajează fenomenul și încearcă cu orice preț să își atingă scopul. 


În foarte multe cazuri, polițiștii sau funcționarii publici au acceptat, ba mai mult, au fost chiar cei care au cerut bani, însă există și oameni care refuză să închidă ochii la o infracțiune pentru câteva sute de lei. În timp ce, ieri, mai mulți polițiști din Timișoara erau săltați pentru că ar fi luat bani în nenumărate rânduri de la șoferi, la Constanța, se petrecea exact contrariul. Un individ de 38 de ani, din Bacău, a încercat să mituiască un polițist, însă acesta a refuzat. 


Potrivit anchetatorilor, un agent de poliție din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă și-a pus în alertă colegii din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, după ce un șofer a vrut să îi dea șpagă. Polițistul a oprit în trafic, pe drumul ce leagă Negru Vodă de Comana, un ansamblu auto format din autoutilitară și remorcă, înmatriculate în Bacău, pentru un control de rutină. 


"În urma verificării documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au constatat că șoferul, cetățeanul român U.F., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Bacău, nu deține un permis auto care să îi permită să conducă pe drumurile publice un ansamblu auto. Polițiștii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui ansamblu auto pentru care nu deține permis de conducere corespunzător, faptă prevăzută și sancționată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal, aducându-i la cunoștință șoferului acest fapt", a declarat subinspector Alexandru Ion, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Șoferul a încercat să scape basma curată și i-a dat polițistului 100 de euro. Agentul a refuzat categoric banii și i-a precizat indi-vidului că în acest mod comite o infracțiune. Dornic de a scăpa de dosarul penal, șoferul a insistat și i-a cerut agentului să primească banii și să nu îi facă dosar penal. 


"Polițistul de frontieră a informat șeful de tură din cadrul S.P.F. Negru Vodă și organele com-petente. Astfel, lucrători ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, s-au deplasat la fața locului și l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în momentul în care oferea suma de 100 de euro unuia dintre polițiștii de frontieră", au precizat reprezentanții DGA Constanța. 


Cazul a ajuns în atenția unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. În urma cercetărilor efectuate, magistratul a finalizat ancheta, motiv pentru care l-a și trimis în judecată pe individ.


Dosarul a fost trimis pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța, care urmează să stabi-lească legalitatea rechizitoriului și primul termen al procesului. 


Comentează știrea

Mos Ion
20 noiembrie 2015
Doar 100 euro ?

Putin , foarte putin ....normal ca la turnat pe fraier !

Brake
20 noiembrie 2015
daaa

Mos Ioane,ca bine ai grait! Nu s-a inteles cu ala la pret.

Răspuns la: Doar 100 euro ?
Adăugat de : Mos Ion, 20 noiembrie 2015
Putin , foarte putin ....normal ca la turnat pe fraier !
rodica
22 noiembrie 2015
oferta job

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Descoperire macabră în zona Gării
Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins cu peștele  în portbagaj
Pagina a fost generata in 1.7507 secunde