Polițist bătut și mușcat de față. A tras cu pistolul ca să scape

519
1
Polițist bătut și mușcat de față. A tras cu pistolul ca să scape - politistbatutsimuscat-1409156455.jpg

Articole de la același autor

Un polițist din comuna Nicolae Bălcescu a fost nevoit să facă uz de armamentul din dotare, pentru a se apăra de doi scandalagii. Nu înainte, însă, de a fi lovit și mușcat de agresori.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de marți, 26 august. În jurul orei 20,40, o femeie de pe strada Morii, din comuna respectivă, a sunat la Serviciul unic de urgență 112, pentru a cere sprijinul oamenilor legii, căci doi indivizi beți făceau scandal în bătătura casei ei, amenințând să-i dea foc.

La fața locului s-a deplasat agentul principal Mihai Vlădăreanu, ad-junctul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu și i-a găsit la adresa indi-cată pe Ion Ardeleanu, de 45 de ani, și pe Sorin Rusu, de 44 de ani, ambii sub influența băuturilor alcoolice și agresivi.

În momentul în care polițistul i-a cerut lui Ion Ardeleanu să se legi-timeze, bărbatul a devenit agresiv,

l-a înjurat și l-a lovit pe polițist peste față. Ba mai mult, Sorin Rusu i-a sărit în ajutor, polițistul fiind mușcat de față.

Pentru a se apăra de agresorii care deveneau din ce în ce mai violenți, polițistul a folosit pistolul din dotare și a tras un foc de avertisment în plan vertical.

Alarmați, suspecții au dispărut. Colegii polițistului agresat au pornit însă în căutarea celor doi, acuzați de ultraj. Faptul că s-au ales cu dosar penal pentru că au lovit un polițist nu i-a speriat pe cei doi. Drept dovadă, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în atenția cărora a ajuns dosarul de cercetare, Ion Ardeleanu l-a înjurat pe polițist și l-a amenințat cu moartea inclusiv în sediul Poliției Nicolae Bălcescu, după ce a fost depistat de colegii agentului ultragiat.

Ieri, agentul principal a fost examinat de medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală, care au stabilit că are nevoie de 5 - 6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Cei doi suspecți au fost reținuți pentru faptele comise.

Lipsa personalului este de vină?

Surse din rândul colegilor polițistului agresat spun că acest eveniment nu ar mai fi avut loc sau nu s-ar fi ajuns atât de departe, dacă agentul nu ar fi mers singur la solicitare. Dar mediul rural din județul Constanța se confruntă cu o criză de personal - mulți dintre polițiști fiind detașați pe litoral -, astfel că, de multe ori, la posturi este câte un singur polițist care răspunde sesizărilor. 

Comentează știrea

dr akon
28 august 2014
Lipsa de fermitate!

Nu lipsa de personal este problema!Cred ca un politist ar trebui sa fie mai "smardoi" adica sa stie "sa dea cu pumnul".Nu merge cu vorba Buna!Nu am nimic cu politistul,dar daca a vazut ca aia sunt recalcitranti putea sa scoata pistolul iar daca maraiau tragea un foc in plan vertical si dupa aceia bastoane pe spate si alta data cand mai faceau scandal nu mai aveau curaj sa se "umfle" la el.Il stiau de jupan!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde