Poliția Română va lua parte la operațiunea internațională "Hydra"

198
Poliția Română va lua parte la operațiunea internațională
Poliția Română ia parte, alături de polițiile din alte 43 de state și Europol, la operațiunea internațională lansată de Interpol pentru depistarea persoanelor urmărite de statele membre ale organizației internaționale. Două persoane date în urmărire de autoritățile judiciare române au fost incluse pe lista persoanelor căutate. Cei care pot oferi informații în legătură cu acestea sau cu celelalte persoane căutate de statele partenere sunt rugați să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să contacteze Interpol.


Operațiunea internațională vizează grupările de criminalitate organizată ce se află în spatele traficului de migranți, până în prezent fiind arestate, la nivel internațional, 26 de persoane căutate de stele membre Interpol. Pe parcursul etapei operaționale a acțiunii (9 – 13 mai 2016), 28 de polițiști specializați în urmărirea persoanelor căutate și de la structurile de imigrări din 24 de state au lucrat împreună la sediul central al Interpol, din Lyon –Franța, pentru a facilita schimbul de date operative, verifica informații și a coordona arestările care au avut pe întreg mapamondul.


În prezent, a fost lansat un apel către public pentru depistarea mai multor persoane căutate la nivel internațional, două dintre acestea fiind căutate de autoritățile judiciare române. Unul dintre exemple este Mariana Crucerescu, persoană în sarcina căreia instanța de judecată a reținut faptul că a coordonat o grupare de criminalitate organizată, care trecea ilegal migranți peste granița cu Ungaria și Austria, contra unor sume de până la 3.000 de euro de persoană;


Persoanele care pot oferi informații în legătură cu cei căutați în operațiunea Hydra sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție din România sau să contacteze Unitatea de Persoane Urmărite din cadrul INTERPOL. De la lansarea, în 2010, a operațiunii Infra-Red (din care face parte Hydra și care are drept scop depistarea persoanelor urmărite în întreaga lume), operațiuni similare au condus la realizarea a peste 600 de arestări sau localizări în întreaga lume.
În total, 44 de state, împreună cu Europol, participă la Operațiunea Hydra: Albania, Afganistan, Argentina, Austria, Azerbaidjan, Bangladeș, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Grecia, Ghana, Ungaria, Italia, Irak, Iordan, Liban, Malta, Moldova, Maroc, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Sudan, Suedia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8613 secunde