Poliția Română și RAR, acțiune pentru depistarea "bombelor" pe patru roți

301
Poliția Română și RAR, acțiune pentru depistarea
Peste 6.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, în cadrul unei acțiuni ce a vizat prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. În 16 cazuri, polițiștii au dispus imobilizarea autovehiculelor, întrucât pericolul creat prin defecțiunile tehnice constatate era unul major.

La acțiunea organizată pe parcursul a două zile, de către Direcția Rutieră a Poliției Române, au participat 1.002 polițiști rutieri din totă țara, precum și 117 reprezentanți ai Registrului Auto Român, cu 58 de autolaboratoare de control tehnic, fiind controlate 9.821 de autovehicule.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, direcției, cât și existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.

Totodată, 125 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice (I.T.P.), 12 pentru utilizarea luminilor de ceață, în alte condiții decât pe timp de ceață, 5.057 pentru alte abateri de la normele rutiere și 125 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3647 secunde