Poliția Română, schimb de experiență despre narcotrafic, în Mexic

223
Poliția Română,  schimb de experiență despre narcotrafic,  în Mexic - politiaromana9aprilie-1491748595.jpg
În perioada 5 - 8 aprilie, o delegatie condusă de șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a participat, la Ciudad de Mexico, la lucrările celei de-a treia reuniuni a Comitetului româno-mexican de cooperare pentru combaterea narcotraficului, a farmaco-dependenței și delictelor conexe. 


Delegația a fost însoțită, pe parcursul întregului eveniment, de Ion Vîlcu, ambasador al României în Statele Unite Mexicane. 


Delegația mexicană a fost condusă de Vidal Diazleal Ochoa, titular al Poliției Federale Ministeriale a Procuraturii Generale a Republicii. 


Experții reuniți au analizat situația traficului de droguri la nivel național și internațional, schimbând bune practici în domeniul combaterii criminalității organizate, în ansamblul ei, cu accent pe lupta împotriva traficului de droguri. 


Cele două delegații au semnalat importanța cunoașterii posibilelor legături între organizațiile criminale din ambele țări, cât și consolidarea schimbului de informații despre noile substanțe psihoactive. În marja comitetului, a avut loc prima rundă de negocieri a proiectului Acordului între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite Mexicane privind cooperarea în domeniul combaterii criminalității organizate, a traficului ilicit de stupefiante, substanțe psihotrope și precursori și a infracțiunilor conexe. 


Următoarea reuniune a Comitetului mixt româno-mexican va avea loc la București, în anul 2018. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde