Poliția pune "tunurile" pe proxeneți. Legalizarea prostituției, o posibilă soluție

1767
4
Poliția pune
Cea mai veche meserie din lume le dă bătăi de cap polițiștilor constănțeni. De la intrarea în vigoare a noului Cod Penal, la data de 1 februarie 2014, practicarea prostituției în România nu mai este considerată infracțiune, ci doar o contravenție. Altfel spus, amenzile curg pe numele celor care practică prostituția, însă activitatea merge mai departe, spre bunăstarea proxeneților. Văzând că legea nu le oferă oportunitatea de a stopa fenomenul, polițiștii au luat în calcul o altfel de abordare a problemei.

Odată cu începerea sezonului estival, numărul prostituatelor care-și oferă serviciile turiștilor a crescut considerabil în municipiul Constanța. Fie că vorbim despre fetele care stau pe marginea bulevardelor sau de cele care acceptă vizite sau fac deplasări la domiciliul clienților, prostituția este o afacere extrem de profitabilă în toiul verii, pe litoral. Oamenii legii își doresc să abordeze mai mult partea de proxenetism și mai puțin prostituatele, întrucât destructurarea unei rețele de prostituție va avea efecte pozitive în stradă.

"Vrem să intervenim pe zona de prostituție și proxenetism, pentru că și aici este nevoie de intervenția noastră. Din nefericire, în acest moment, prostituția este doar contravenție, iar acest instrument este destul de nepotrivit, din punctul meu de vedere. Nu avem ce să executăm, aplicăm sancțiuni și cam atât, dar problema nu se rezolvă. Vom intra pe zona de proxenetism, acolo un-de avem infracțiuni vom putea interveni energic. Asta se va întâmpla și veți vedea, anul acesta", a declarat, pentru "Cuget Liber", comi-sar șef Tudorel Dogaru, șeful Poliției Municipiului Constanța.

v v v

Desigur, există voci care spun că fenomenul nu poate fi stopat și nimeni nu-i va pune capăt niciodată, indiferent de eforturile care se fac în această direcție.

Deși a fost și încă este considerat un subiect tabu, legalizarea prostituției ar putea fi soluția pe care toată lumea o caută, în lupta cu acest fenomen. Dincolo de poziția fermă a Bisericii Ortodoxe Române în privința acestui subiect, anumite date statistice ar putea înclina balanța în favoarea legalizării prostituției. Spre exemplu, flagelul violurilor a scăzut în zonele în care prostituția a fost legalizată, nemaivorbind despre încasările statului român, care vor crește considerabil. Singura propunere legislativă în acest sens a venit, în urmă cu doi ani, din partea fostului deputat Silviu Prigoană, după modelul Germaniei, însă propunerea a fost respinsă. În peste 10 țări din Europa, prostituția a fost legalizată. 

Comentează știrea

costica
1 iulie 2016
opinie

NU RATA ACEASTA OPORTUNITATE!! Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

costica
1 iulie 2016
opinie

NU RATA ACEASTA OPORTUNITATE!! Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

george
1 iulie 2016
prostitutie

e bine sa se creeze saloane de prostitutie; nu trebuie sa intre sub incidenta cod penal meseria de prostituata, sa ne gandim la barbatii care vor sex prea mult iar nevasta nu mai vrea; o prostituata are sanse mari la o casatorie reusita !

Karina
15 ianuarie 2017
prostitutie

A legaliza prostitutia, deschide cale libera mafiei si traficului de persoane. Daca in momentul de fata cand totul este ilegal zeci de mii de copii din Romania sunt sechestrati si obligati sa se prostitueze in Italia, imaginati-va ce se va intampla cand acest cosmar va fi legal. Nimeni nu ii mai deosebeste pe proxenetii legali de cei ilegali. Sunteti naivi daca voi credeti ca legalizarea rezolva problema, din contra o complica. In Germania, tara in care prostitutia este legala sunt obligate mii de fete din Romania, din care multe minore sa se prostitueze. Daca in Germania se intampla asta in Romania nu va imaginati ce va fi?

Pagina a fost generata in 1.4445 secunde