Poliția de Frontieră, despre eliminarea vizelor pentru moldoveni

221
1
Poliția de Frontieră, despre eliminarea vizelor pentru moldoveni - politiadefrontieradespre-1398604373.jpg

Articole de la același autor

Începând de mâine, 28 aprilie, cetățenii Republicii Moldova, titulari de pașapoarte biometrice, pot intra în România și rămâne pe teritoriul țării noastre fără a avea obligația de a deține viză, pentru șederi a căror durată totală nu depășește 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile, a anunțat astăzi Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).


Astfel, potrivit reglementărilor în vigoare, cetățenilor din Republica Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, li se permite intrarea în România fără viză, cu respectarea anumitor condiții: să prezinte documente care justifică scopul și condițiile șederii lor și care fac dovada existenței unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreținere pe perioada șederii, cât și pentru întoarcerea în țara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranța că li se va permite intrarea; să prezinte garanții că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinație sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflați în tranzit; să nu fie incluși în categoria străinilor împotriva cărora s-a instituit măsura interzicerii intrării în România sau care au fost declarați indezirabili; să nu fi încălcat anterior, în mod nejustificat, scopul declarat la obținerea vizei sau, după caz, la intrarea pe teritoriul României ori să nu fi încercat să treacă frontiera României cu documente false;  pe numele lor să nu fie introduse alerte în Sistemul Informatic Schengen în scopul refuzării intrării; să nu prezinte un pericol pentru apărarea și siguranța națională, ordinea, sănătatea ori morala publică. 


De asemenea, potrivit reprezentanților IGPF, rămân în vigoare prevederile Acordul privind micul trafic de frontieră încheiat între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, în sensul că cetățenii Republicii Moldova, titulari ai unor permise de mic trafic eliberate de către autoritățile competente, pot călători și sta pe teritoriul României, având obligația de a nu depăși limita de 50 km de la linia de frontieră și de a respecta condițiile și scopul pentru care a fost eliberat un astfel de document.


În vederea fluidizării traficului de pasageri la frontiera cu Republica Moldova, conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a dispus măsurile necesare pentru suplimentarea personalului care să realizeze un nivel ridicat al verificărilor pentru intrarea, respectiv ieșirea în/din România dinspre/înspre Republica Moldova, precum și pentru soluționarea cu operativitate a oricărui posibil litigiu de trafic.


"Reamintim tuturor participanților la traficul transfrontalier că, pentru informații suplimentare privind formalitățile de trecere a frontierei pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz. Menționăm că informații privind regimul călătoriilor cetățenilor Republicii Moldova în țara noastră sunt disponibile și pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro", a informat IGPF.


Comentează știrea

Am luat teapa
28 aprilie 2014
Avocati

Cand faceti acte, evitati firma de avocatura Bese si asociatii, trage tepe la multa lume. Pt ca sunt avocati e greu sa-ti mai scoti paguba de la ei. Are sediul pe Tomis intr-un bloc langa Teatrul de Stat. ATENTIE la "Bese si asociatii. " Eu mi-am luat-o cu 500 €. De 4 ani incerc, dar se pare ca am pierdut banii astia. ATENTIE!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5996 secunde