Poliția Constanța le cere elevilor să meargă doar pe trotuar. Care trotuar?

337
Poliția Constanța  le cere elevilor  să meargă doar pe trotuar. Care trotuar? - stopaccidente2-1479051459.jpg

Articole de la același autor

Deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor elementare de circulație, precum și adoptarea unei atitudini preventive sunt doar câteva dintre aspectele pe care orice elev trebuie să le cunoască, pentru a dezvolta un comportament corect în trafic.

În acest sens, reprezentanți din cadrul Poliției Locale și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de cadre didactice, au desfășurat, la Școala Gimnazială nr. 23 "Con-stantin Brâncoveanu", activități de educație rutieră.

Elevii au fost sfătuiți de către polițiștii con-stănțeni să circule numai pe trotuare, să nu tra-verseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje, să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani, dacă circulă cu bicicleta să evite zonele aglomerate și arterele principale cu trafic mare, iar dacă totuși ajung cu bicicleta într-o intersecție, să respecte semnificația indicatoarelor rutiere și să-și sporească atenția.

Povestirile și fișele de lucru au făcut ca activitățile să fie interactive, iar informațiile mult mai ușor de transmis.

"Pentru a evita eventualele evenimente neplăcute, recomandăm elevilor să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, să fie conștienți de pericolele ce pot apărea în traficul rutier, să fie însoțiți de un adult, iar atunci când nu este posibil, să se asigure foarte bine și să aplice reguli minimale de circulație în calitate de pietoni", susțin reprezentanții instituțiilor implicate.

v v v

Activități informativ - preventive au avut loc și la Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu". Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, prevenirea consumului de alcool, tutun și alte substanțe interzise, prevenirea furturilor de orice natură, prezentarea regulilor de conduită și circulație rutieră, principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere, precum și alte aspecte legate de legislația rutieră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde