Pieton neatent spulberat de un polițist fugar

3890
Pieton neatent spulberat de un polițist fugar - 6f42d4d9b2b68c444a1ba052dbe647de.jpg
Oamenii legii, spaima șoselelor. În ultima săptămână, nu mai puțin de trei polițiști constănțeni au încăput pe mâna legii pentru diferite infracțiuni comise la legea circulației pe drumurile publice. Fie că au condus beți mangă și au fost implicați în diferite evenimente rutiere sau că au fost protagoniștii unor grave accidente de circulație după care au fugit de la locul faptei, polițiștii s-au transformat din oameni ai legii în persoane certate cu legea.

Duminică seara, un polițist de la Frontieră, aflat la volanul unui autoturism Opel Calibra, înma-triculat în Bulgaria, a fost pro-tagonistul unui grav accident de circulație produs pe b-dul Soveja, în dreptul complexului Eden. Un pieton a traversat strada fără să se asigure, fiind lovit în plin de omul legii. Deși nu avea vreo vină în producerea evenimentului, șoferul nici măcar nu a oprit mașina, fugind de la locul faptei. Abia ieri, în jurul prânzului, polițiștii rutieri au reușit să dea de urma autoturismului și să îl identifice pe șoferul fugar. Nu mică le-a fost surprinderea când au aflat că autorul accidentului este un coleg de-al lor, de la Poliția de Frontieră.

Șanse mici de supraviețuire
Potrivit polițiștilor rutieri, accidentul s-a produs în jurul orei 20.23, pe b-dul Soveja. Andrei Bogdan Ion, de 22 de ani, din Constanța a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure, moment în care a fost lovit în plin de un autoturism marca Opel Calibra, cu numere de înmatriculare bulgărești. Din cauza vitezei și a impactului, victima a fost proiectată la câțiva metri de mașină, fiind grav accidentată. Deși pietonul se afla întins pe asfalt într-o baltă de sânge, șoferul nici măcar nu a oprit, ci a accelerat făcându-se nevăzut pe străduțele din apropiere.
Din păcate, victima a ajuns la spital în stare critică, medicii fiind rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire. Andrei Bogdan Ion se află în comă, cu fractură de coloană cervicală, traumatisme severe, fiind menținut în viață cu ajutorul aparatelor.

Mașină cu numere bulgărești
Polițiștii spun că în astfel de cazuri, conducătorii auto aleg să fugă de la locul accidentului deoarece sunt în neregulă, fie ei, fie mașina. Imediat, la nivelul Poliției Rutiere s-a dat alarma, fiind chemați în teren toți lucrătorii Serviciului, chiar și cei care se aflau în zi liberă. Șansa oamenilor legii a fost că mai mulți martori au văzut accidentul și au putut da informații despre mașină. De asemenea, un mare avantaj a fost faptul că autoturismul respectiv se afla în baza de date specială a Poliției, lucru care a condus la identificarea mașinii și a șoferului. Polițiștii recunosc că acest lucru a fost esențial. Dacă mașina nu s-ar fi aflat în baza de date a autoturismelor înmatriculate în alte state, probabil că ancheta ar fi intrat în impas.
Mergând pe baza informațiilor oferite de martori și a probelor găsite la fața locului, polițiștii au reușit să identifice mașina și șoferul.

Un polițist de la Frontieră, autorul accidentului
Ieri, în jurul orei 11.10, lucrătorii serviciului rutier au găsit auto-turismul parcat pe o stradă din Tomis Nord. De asemenea, oamenii legii l-au identificat și reținut imediat și pe șofer, un coleg de-al lor de la Poliția de Frontieră. Florian Faraon, de 33 de ani, s-a aflat la volanul mașinii care a băgat în comă un pieton. Conform procedurilor, polițiștii l-au testat cu aparatul Drager, însă, așa cum era de așteptat, deoarece au trecut 14 ore de la accident, alcoolemia a ieșit zero. Chiar și așa, șoferul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice.
Polițistul Florian Faraon le-a spus celor de la Rutieră că a fugit de la locul accidentului deoarece s-a speriat și a intrat în panică, însă oamenii legii sunt de altă părere. Dacă s-ar fi speriat într-adevăr, la câteva ore după ce s-ar fi liniștit, șoferul ar fi anunțat singur poliția și s-ar fi predat.
"El spune că s-a speriat, însă noi avem alte ipoteze. Însă, până nu reușim să le probăm, nu putem să vorbim doar pe ce credem noi. Cert este că, dacă ar fi fost totul în regulă cu el și cu mașina, nu ar fi avut nici un motiv să fugă. Mai ales că pietonul a traversat prin loc nepermis", ne-a declarat inspectorul principal Ciprian Sobaru, șeful Biroului municipal al Poliției Rutiere.
Pentru fapta sa, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, Florian Faraon riscă pedeapsa cu închisoarea între doi și șapte ani. De asemenea, el va fi cercetat penal și pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Polițiștii, spaima șoselelor
Acesta este cel de-al treilea incident rutier din ultima săptămână în care sunt implicați polițiști constănțeni. În urmă cu câteva zile, tot un polițist de frontieră, s-a răsturnat cu mașina după ce s-a urcat la volan în stare de ebrietate. În urma testării, s-a constatat că Viorel Cobuz avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ghinionul s-a ținut și de capul unui polițist de la Secția 2, care a condus beat, în dimineața zilei de sâmbătă, un autoturism pe b-dul Aurel Vlaicu. Un alt șofer neatent nu i-a acordat prioritate de trecere și l-a izbit violent. Deși nu a avut nicio vină în producerea accidentului, polițistul va fi tras la răspundere pentru că a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, oamenii legii s-au ales cu dosare penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Aprilie 2010
Stire din Eveniment : Carnagiu pe un drum de țară
Pagina a fost generata in 0.5735 secunde