Peste 400 de polițiști constănțeni vor fi pe străzi, în minivacanța de 1 Mai

71
Peste 400 de polițiști constănțeni vor fi pe străzi, în minivacanța de 1 Mai - politiarutieraamenzicontraventii-1398781747.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, în perioada 30 aprilie - 5 mai, peste 400 polițiști constănțeni vor asigura, zilnic, ordinea și siguranța publică în localitățile din județul de la malul mării.


Polițiștii vor acționa pentru și combaterea producerii oricăror evenimente negative și realizarea unei prezențe active, cu precădere în zonele cu fluență mare de persoane și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, unde se preconizează existența unui număr ridicat de turiști.


În acest sens, peste 400 de polițiști vor acționa zilnic în perioada vizată, în  colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, cu care se va realiza o cooperare permanentă în funcție de evoluția situației operative și pentru prevenirea faptelor antisociale.


La nivelul tuturor structurilor de poliție s-au constituit echipe operative pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor și a situațiilor apărute în zonele de responsabilitate, dar și rezerve de intervenție care vor fi activate la nevoie.


În localitățile și în stațiunile turistice s-au întreprins demersuri de redimensionare a dispozitivelor de siguranță publică, în care vor fi angrenate și alte efective cu atribuții pe linie de ordine publică. În aceste zone, se va acorda o atenție sporită locurilor cu afluență mare de public, unde urmează să se desfășoare activități culturale, sportive și de agrement. 


De asemenea, vor fi permanent monitorizate unitățile de alimentație publică cu program de noapte (discoteci, cluburi și baruri), în vederea menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță, precum și pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor.
Totodată, se va acționa în sistem integrat pentru combaterea infracționalității stradale, a traficului și consumului de droguri, a prostituției, proxenetismului și identificarea persoanelor urmărite.
În scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, va fi verificat modul în care se execută paza obiectivelor incluse în itinerariile de patrulare, în special la cele de unde se colectează și se transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci și societăți comerciale).
Pentru evitarea victimizării populației, polițiștii vor realiza verificări la spațiile destinate cazării turiștilor, în vederea identificării celor care nu dețin certificate de clasificare sau autorizații de funcționare, controale urmând a fi efectuate și la agenții economici din zona litorală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde