Peste 20 de sirieni prinși de polițiștii de frontieră constănțeni. Călăuzele, reținute

190
Peste 20 de sirieni prinși de polițiștii de frontieră constănțeni. Călăuzele, reținute - peste-1503236788.jpg
La sfârșitul săptămânii trecute, o patrulă a poliției de frontieră a observat două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România. Imediat, a fost declanșată o acțiune operativă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negru Vodă și Sectorului PF Băneasa, sprijiniți de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor. 


Cele două mașini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate și blocate în pădurea din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, din județul Constanța, ocazie cu care șoferii și pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. La fața locului au fost descoperite și reținute 25 de persoane, cetățeni străini.


Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni sirieni, 21 de adulți și patru copii, cu vârste cuprinse între 7 și 50 de ani. 


În vederea identificării persoanelor care au transportat grupul de migranți peste frontiera de stat, în jurul orei 18:00, în apropierea localității Dumbrăveni, polițiștii de frontieră au identificat și reținut șoferii autoturismelor de teren, aceștia fiind cetățeni bulgari, în vârstă de 36 și 41 de ani, dar și un alt cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, ce avea rolul de antemergător, în vederea transportării grupului de migranți la București. 


Migrantii au declarat că intenționau să ajungă în Germania și că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetățeni bulgari, care urmau să-i transporte până la București. 


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni, respectiv trafic de migranți pentru cei trei bulgari. De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, călăuzele bulgare au fost reținute, iar cetățenii sirieni au fost predați autorităților bulgare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0401 secunde