Peste 100 de șoferi constănțeni, amendați de polițiștii de la Rutieră

168
Peste 100 de șoferi constănțeni, amendați de polițiștii de la Rutieră - amenzi-1450633424.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la Rutieră au organizat, zilele trecute, mai multe acțiuni pe raza municipiului Constanța, pentru a preveni accidentele rutiere grave.

Oamenii legii au acționat în special pentru a-i prinde pe picior greșit pe cei care calcă pedala de accelerație prea tare. De asemenea, pentru că sărbătorile se apropie cu pași repezi și orașul este din ce în ce mai aglomerat, au fost intensificate activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului rutier în zona marilor centre comerciale.

Agenții de la Rutieră au tras pe dreapta 141 de șoferi, iar 66 dintre ei au fost opriți că au depășit limita legală de viteză și una pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri. Oamenii legii au dat 141 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 42.835 lei. Totodată, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

"Viteza cauzează și agravează accidentele de circulație. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și le agravează întrucât șocul e mai puternic, iar consecințele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al șoferului la zona centrală a drumului. Nu uitați! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt și îi scade vigilența", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

La nivel național, oamenii legii au dat 3.758 de amenzi celor care au depășit viteza. Totodată, oamenii legii au reținut 102 permise de conducere, pentru depășirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4962 secunde