Pericolul care ne paște în casă în fiecare iarnă. Sfaturi de la specialiști

172
Pericolul care  ne paște în casă  în fiecare iarnă. Sfaturi  de la specialiști - pompierii1-1480353720.jpg
În această perioadă a anului, principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuințe sunt legate de neglijențele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaștere, în ceea ce privește modul de instalare și utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coșurilor de fum.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente, ce se pot solda cu pierderi de vieți omenești și mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" reamintește cetățenilor principalele reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor la instalarea și folosirea sobelor și coșurilor de fum.

"Asigurați verificarea, curățarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum de către o persoană specializată. Folosiți doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba. Așezați o tăviță metalică în fața sobei, în dreptul ușiței și nu așezați în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile. Stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința și nu adormiți niciodată cu soba aprinsă", sunt câteva din sfaturile ISU Dobrogea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde