Pericol pentru turiști! Unități de cazare și de alimentație, amendate de pompieri

256
1
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al Județului Constanța au verificat obiectivele de cazare, agrement și alimentație publică. În această perioadă, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 19 obiective de turism și alimentație publică.


În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 101 deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 99 sancțiuni, respectiv 76 avertismente și 22 amenzi contra-venționale în valoare totală de 14.500 lei. Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încalcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.


Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor și neafișarea sau neactua-lizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu.


Comentează știrea

Doina
1 mai 2017
Igiena alimentatie

Buna ziua! Ar trebui sa faceti mai multe controale la toate magazinele mici si mari in special la restaurante. Se vand Produse scazute, risc mare pt populatie copii si batrani in special. Locuiesc in strainatate de 20 de ani si sunt socata de negligenza institutiilor sanitare, vin 1 data la 2 ani la Costinesti am vazut ca se spala cu chiloti in autoservire, se vind Produse la turisti in igiene infectie totala. Sunteti in unione europeana si nu respectati nici legile, e de ajuns ca unul sa va dea spaga si lasati sa continua activitatea. Este o rusine pt imaginea care o dati Ronaniei in fata tarilor civilizate mai ales ca un bolnav de intoxicatie sau probleme intestinale ajung la spitalul judetean din constanta si este alt cosmar! !!!Cand evaluati ?sunteti la nivelul de primitivi! Inloc sa investiti banii din fonduri in infrastructure de sanatate va ganditi numai la punga voastra personala de coruptie virusul care nu scapati de el de un secol! !!!sunt dezgustata nu motivati romanii sa se intoarca in tara sa fie mandri de tara lor punct! !

Pagina a fost generata in 0.6283 secunde