PERICOL ÎN CONSTANȚA: Consumatorii de etnobotanice s-au transformat în infractori violenți

1079
2
PERICOL ÎN CONSTANȚA: Consumatorii de etnobotanice s-au transformat în infractori violenți - drogatviolent-1366042987.jpg
Fenomen îngrijorător la Constanța: dependenții de etnobotanice s-au transformat în tâlhari periculoși. Dacă până acum, aceștia acționau nopțile, iată că în prezent nu le mai e frică de nimic și atacă în plină zi, ba chiar și în zonele aglomerate. Cel mai grav este că tot mai mulți martori se fac că nu au văzut nimic. 

De când au fost închise magazinele de vise, fenomenul etnobotanicelor a luat o amploare din ce în ce mai mare. Polițiștii constănțeni se luptă, zi de zi, cu consumatorii de substanțe halucinogene, pentru a micșora numărul de tâlhării comise mai ales asupra femeilor vârstnice și asupra copiilor. Majoritatea tâlharilor au până în 20 de ani și vânează femei bătrâne, cu sacoșe în mână, sau copii nevinovați.

Femeile și copiii, țintele preferate

Numărul infracțiunilor comise de tineri ajunși dependenți de etnobotanice este în creștere, atrag atenția polițiștii. Săptămânal, pe străzile municipiului Constanța, cel puțin o persoană cade victimă unui astfel de infractor. Țintele predilecte sunt femeile în vârstă, de peste 60 de ani, cărora le sunt smulși cerceii din urechi, inele sau lănțișoarele de la gât și poșetele, luând-o la fugă în direcția opusă, ori copiii care ies de la școală, cărora le sunt luate telefoanele mobile din mână. În ambele situații, suspecții folosesc violența. Cei care comit aceste fapte sunt, în general, tineri cu vârste între 14 și 20 de ani.

Zonele preferate? Tomis III și Soveja

Cele mai multe tâlhării au loc în cartierele Tomis III, pe strada Soveja și pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Nu contează dacă zona este aglomerată sau dacă este miezul zilei. Tâlharii se orientează doar să fie în preajma blocurilor, pentru a putea să-și piardă urma, în cel mai scurt timp, pe aleile dintre clădiri. 

Atunci când sunt prinși de polițiști, o parte dintre ei recunosc cu nonșalanță motivele pentru care au comis infracțiunile, însă pentru capturarea lor sunt necesare, uneori, filtre la toate intersecțiile din municipiu.

Comentează știrea

Sorin
16 aprilie 2013
Cum e cu martorii

Majoritatea martorilor se feresc sa dea detalii,in primul rand de frica represaliilor din partea infractorilor,adica nu sunt siguri ca identitatea lor ramane secreta.Pe de alta parte,dupa ce dai cu subsemnatul,daca esti din alt oras sau chiar localnic,esti nevoit ca pe banii tai sa te deplasezi orionde te solicita aia in timpul eventualului proces.Bani practic aruncati,te simti de parca si tu ai fost talharit.Altfel.politia trebuie sa fie dura cu adevarat in cazul infractorilor,mai ales in cazul celor clar violenti.

NELU
16 aprilie 2013
la subiect

Mai importante decat carele alegorice sunt filtre la toate intersecțiile din municipiu. Populatia este consultata cum se cheltuiesc banii publici ? Raspuns AIUREA. Pe ce se duc banii pe care alegorice si pe trupe de ....pretorieni Nu le-ar fi rusine !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7648 secunde