Percheziții la Constanța, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane de lei

298
Percheziții la Constanța, într-un dosar  de evaziune cu prejudiciu de 50 milioane de lei - perchezitii-1464115755.jpg
IPJ Ilfov a efectuat, ieri, 82 de per-cheziții în Capitală și în 10 județe din România, printre care și Constanța. Au fost puse în executare 28 de mandate de aducere și au fost citați în vederea audierii 20 de martori. La Constanța, percheziția a avut loc la domiciliul unui bărbat care deține mai multe magazine alimentare, dar și o pensiune în Eforie.

"240 de polițiști din cadrul Inspec-toratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 82 de percheziții la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea", se arată într-un comunicat emis de IGPR.

Există indicii că, în perioada 2014-2016, membrii grupării ar fi înființat 11 societăți fantomă și ar fi emis facturi fără bază reală către peste 200 de firme beneficiare, având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu produse alimentare și nealimentare, construcții și prestări servicii.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi introdus în circuitul financiar evazionist mari cantități de deșeuri metalice colectate, fără documente de proveniență și sub valoarea de piață. Din investigații, a mai reieșit că membrii grupării ar fi perceput în schimbul activității infracționale desfășurate un comision ce ar fi variat între 1 și 3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților fantomă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6555 secunde