Percheziții la CJC. Nicușor Constantinescu, reținut 24 de ore!

364
5
Percheziții  la CJC. Nicușor Constantinescu, reținut 24 de ore! - nicusorconstantinescuramaneinare-1424378740.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Constanța au descins, ieri, la sediul Consiliului Județean Constanța, la birourile Fundației Fantasio și la mai multe firme, într-un dosar privind infracțiuni electorale și de serviciu.

Potrivit anchetatorilor, vizat în dosar este președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, care este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi făcut plăți nelegale către mai multe firme, precum și de conflict de interese. Concret, președintele CJC ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța. Alături de Nicușor Constantinescu ar mai fi anchetat și Cristian Zgabercea, care ar fi cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu. Anchetatorii spun că, în 2012, "a transferat suma de 900.000 lei, despre care cunoștea că provenise la săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu de către Constantinescu, la care participase și el, către Fundația Culturală Thalia, în temeiul unor relații contractuale fictive, cu scopul disimulării originii ei".

În același dosar ar fi implicată și Sorina Gina Moscu Hortolomei, care ar fi acuzată de "spălarea banilor". În anul 2012, ar fi primit de la Cristian Zgabercea și Fundația Fantasio 350.730 lei, despre care ar fi știut că provenea din săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu și ar fi furnizat documente nereale prin care a disimulat realitatea.

La ieșirea din CJC, Nicușor Constantinescu a afirmat: "Sunt acuzat de abuz în serviciu. Am mandat de aducere la DNA Constanța, unde mă voi duce să văd care sunt acuzațiile exact. Probabil că voi fi reținut".

v v v

După câteva ore de stat în sediul DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a fost reținut de procurori. Acesta a fost introdus în sediul Arestului, unde își va petrece următoarele 24 de ore. Astăzi, președintele CJC se va afla în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. 

Comentează știrea

kk
20 februarie 2015
Boul

Mare Bou sper sa nu mai iesi.

maidanezul vigilent
20 februarie 2015
mister....

vinovat sau nevinovat, ma intreb, cum este posibil ca ecest personaj cu mandat international de arestare, arestat preventiv, cercetat in mai multe dosare sa ramana presedinte la CJ ?

RODICA
20 februarie 2015
super-oferta de lucru pentru toti!

Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

vasile
20 februarie 2015
afaceri

Ai tot ce iti doresti in viata ta? Ai un plan specific cu ajutorul caruia sa obtii ce iti doresti in viata ta? Intra in afacerea VoipPrepay care te ajuta sa-ti deschizi propiul magazine on line pentru comercializarea de cartele ,plus asigurari,publicitate,telefoane si in curand si altele. . Castiga BANI din: incarcare cartele Orange, Vodafone, Cosmote; Discount 2% .. 4% la combustibil direct pe cardul A-CAR in statiile OMV / PETROM din RO si UE, cu asistenta rutiera gratuita; Discount la Asigurari, in curand si la Partenerii Comerciali, Producatori, in Turism …etc,din Cerinte:un PC si cunostinte minime de folosire. Detalii pt cei interesati va ofer prin email. Pentru cei interesati de detalii trimiteti mesajul "da vreau" la adresa de email [email protected] si promit sa va raspund cu informatii reale in cel mai scurt timp. NU MAI ASTEPTA!!!

ioan
21 februarie 2015
oferta de lucru

Oferta de lucru Credeti ca este normal să duceti o viață banală, să va îngropati visurile ? Daca nu, si credeti ca aveti dreptul la o viață extraordinară, eliminati din gandire idea ca doar actualul loc de munca va poate oferi asa ceva ! Contactati-ne pentru a va oferi sansa unui job part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere, care sa va ofere posibilitatea realizarii celor mai indraznete vise ! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "DA" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5495 secunde