Percheziții de amploare, la persoane bănuite de evaziune fiscală

123
Percheziții de amploare, la persoane bănuite de evaziune fiscală - perchezitiidomiciliare-1461739458.jpg
La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează 9 percheziții pe raza județului Argeș la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane.

"La data de 27 aprilie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează 9 percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale din județul Argeș.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Persoanele sunt bănuite că, în cursul anului 2011, ar fi înregistrat în evidențele financiar-contabile mai multe operațiuni comerciale fictive de la societăți comerciale înregistrate pe teritoriul României controlate prin interpuși, cu scopul de a crește valoarea TVA deductibil, diminuând astfel valoare TVA de plată către stat.

În fapt, mărfurile ar fi fost achiziționate de la societăți comerciale din Olanda, Ungaria și Bulgaria la inițiativa beneficiarilor finali. Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este aproximativ 1.000.000 de lei. 7 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.", scrie  Poliția Română. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5067 secunde