Pentru ce a luat Nicușor Constantinescu 15 ani de închisoare. Patronul hotelurilor "Malibu" și "Oxford", condamnat și el

7025
18
Pentru ce a luat Nicușor Constantinescu 15 ani de închisoare. Patronul hotelurilor
Nicușor Constantinescu a fost condamnat, vineri, în primă instanță, la 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor fores-tiere, de către judecătorii de la Curtea de apel București. Nicușor Constantinescu nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu așa cum ar fi trebuit, au arătat procurorii. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție. "Aplică pedeapsa cea mai grea, de 12 ani de închisoare, pe care o sporește cu trei ani de închisoare, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa de 15 ani de închisoare", a scris judecătoarea Anamaria Trancă în minuta deciziei, potrivit evz.ro. 


În dosarul perdelelor forestiere, Nicușor Constantinescu a primit patru pedepse de 5 ani, 6 ani, 7 ani și 12 ani de închisoare, la care a fost adăugată condamnarea definitivă de 5 ani dată de Curtea de Apel Constanța în dosarul Centrului Militar. Curtea de Apel București a contopit aceste pedepse, iar la cei 12 ani de închisoare rezultați a fost adăugat un spor de 3 ani, astfel încât el va executa în final 15 ani de detenție. 


Condamnări au primit și funcționari cu funcții de conducere din CJ Constanța: Felicia Tăicuțu (director general al Direcției Economice) - 3 ani cu suspendare; Titi Cenușă (arhitect-șef la Direcția de Urbanism) - 4 ani și 10 luni cu executare; Lucian Simion (șeful Serviciului Utilități Publice) - 4 ani și 10 luni cu executare; Constantin Vlăducă (inginer) - 3 ani cu suspendare; Ionuț Țițimeaua (director al Direcției Generale de Administrație Publică) - 2 ani cu sus-pendare; Tudorel Pârvu și Bogdan Dima Gavrilă (directori ai Direcției Buget Finanțe) - ambii 2 ani cu suspendare. Alte condamnări: Adrian George Gâmbuțeanu (director general la Regia Au-tonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța) - 6 ani și 4 luni cu executare, Gică Ene (inginer silvic) - 3 ani cu sus-pendare; Ruxandra Luminița Darie (notar) - 3 ani cu suspendare; Florin Georgel Onescu (primar al comunei Lipnița) - 3 ani cu executare; Victor Aurelian Coman și Daniel Dan Popa (administratori ai SC Rom Coman SRL) - câte 9 ani și 8 luni de închisoare. Nu în ultimul rând, omul de afaceri Costică Zelcă, administrator al SC Stop SRL, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.


Instanța a mai dispus ca SC Rom Co-man SRL să plătească o amendă penală de 150.000 lei, urmând ca această firmă să fie dizolvată, iar SC Stop SRL a primit o amendă penală de 600.000 lei. De ase-menea, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a primit o amendă penală de 300.000 lei. 


Conform DNA, în perioada 2010 - 24 martie 2014, Nicușor Constantinescu, în calitate de președinte al CJ Constanța, RAJDP Constanța și Adrian Gâmbuțeanu au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și o parte din restul inculpaților, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale Con-siliului Județean Constanța. Nicușor Constantinescu este acuzat că și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de șef al Consiliului Județean, determinând un prejudiciu în dauna CJ Constanța în valoare de peste 30 milioane lei. Procurorii susțin că, în perioada 14 mai - 11 sep-tembrie 2012, el a făcut plăți nelegale în cuantum de peste 1,2 milioane lei către RAJDP Constanța în cadrul proiectului de interes public județean "Caravana estivală a județului Constanța". 


"În acest caz, efectuarea plăților s-a realizat, în multe situații, fără ca lucrările achitate să aibă vreo legătură cu obiectivele proiectului (realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturală, dezvoltarea turismului ecvestru etc.), fără a fi respectate prevederile din H.C.J. nr. 148/2010 și ale Protocolului de colaborare cu autorități ale administrației publice și instituții, respectiv Romsilva, RAJDP Constanța și SC RAJA SA și fără să existe documentațiile tehnico-eco-nomice legale, devize de ofertă și procese verbale de recepție care să ateste realitatea lucrărilor executate în cele 31 de localități, conformitatea acestora cu cerințele tehnico-economice și fără date și informații privind coordonatele cadastrale aferente lucrărilor realizate", susțin procurorii.


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
europeanu
30 iulie 2016
Hotii la parnaie !

urmeaza hotul de mazare de mana cu strutul jidan.

Costrea
30 iulie 2016
La mai multi ani

Am citit cu mare satisfactie articolul acesta.Baravo Sorine,ai facut o treaba buna,dar când vedem articolul pe aceiasi tema cu Mazare?Nicusor(parca ar fi copilaș) se dadea bolnav lovit in aripa.In 15 ani o sa-i treaca toate bolile,dar sa-i confiste si toata averea ca sa nu aive bani nici de medicamente.Sa auzim numai de bine.

constanteanul
30 iulie 2016
nu face Mazare puscarie

Se pare ca Mazare ii toarna pe toti si de aceea el nu face puscarie iar toti prietenii lui sunt condamnati.

Răspuns la: Hotii la parnaie !
Adăugat de : europeanu, 30 iulie 2016
urmeaza hotul de mazare de mana cu strutul jidan.
constantean
30 iulie 2016
mazare a mai tradat si alta data

Mazare a tradat cu mult timp in urma, nu este prima data, de pe vremea cand era asociat cu Cumpana,si altii.Dosarul a fost dijuns, unii au fost condamnati-noroc de CEDO- ca a rasturnat situatia.De data asta, Fraierul de porcusor ,vulcanic din fire-a inghitit-o-s-a luat la harta si cu judecatorii/procurorii, evident la indemnul lui mazare.Pacat ca oamanii nu au inteles ca si G=Fagadau este urmasul continuatorul lui mazare si nicusor.

Un cetățean
30 iulie 2016
Justiția trebuie să-l pedepsească pe cel mai mare dușman al constănțenilor, tartorul Stroe Felix

Cel mai mare tartor al Constanței și cea mai josnică scursoare posibilă e Stroe Felix. El a transformat RAJA în cel mai criminal cartel mafiot din Romania. Este cunoscut faptul ca pretul apei e de cel putin 4 ori mai mare decit ar trebui sa fie in mod normal ; e o aberatie a ratiunii ca apa de canalizare sa fie pusa pe factură în aceiasi cantitate ( !!!) ca apa potabilă ; apa de canalizare ar trebui sa reprezinte ≈ 55% din cantitatea de apa potabilă. O altă aberatie a ratiunii este ca 1 m cub de apă de canalizare costă aproape la fel ca apa potabilă ! Criminalul Stroe face INVESTIȚII FANTOMÂ CU BANII TÎLHÂRIȚI DIN BUZUNARELE CONSTȚENILOR: apă scoasă de la mare adincime ; monitorizarea retelelor de apă prin satelit ; investitii in alte judete si în Republica Moldova!!! Dacă justiția vrea cu adevărat să facă ceva pt. Constanța, primul lucru e să trimită după gratii acest cancer, cel mai mare dușman al constănțenilor, cel mai mare tartor al Constanței din ultimul sfert de veac, blestematul Stroe Felix.

FIECARE PASARE
30 iulie 2016
PE LIMBA EI PIERE

Luati-i cu voi si pe cei din primarie cu tot clanul lor: Mazare derbedeul, Gabi Stan betiv si taie frunze la caini cu nevasta inculta cu tot, Fagadau oportunistul, apoi toata gasca de neica nimeni are credeau c-au prins pe Dumnezeu de picioare cand s-au vazut cu functii si habar nu aveau ce sa faca, dar s-au pus pe capatuit.ASTEPTAM O CURATENIE TOTALA IN TOATE INSTITUTIILE.

ALT CETATEAN
30 iulie 2016
PRET APA POTABILA

Cum poti sustine ca apa potabila este scumpa. 5l de apa plata =5lei, iar 1000l apa potabila tot 5lei. Ce faci cu 5l de apa, o bei si mergi la toaleta ,pe cand cu 1000l apa bei, speli, te speli uzi gradina dai la animale . Este adevarat canalizarea este scumpa dar in privinta procentului nu aveti drepate ca daca pui la socoteala ca se bea apa plata, vin . apa minerala , sucuri si toate astea tot in canalizare ajung.

Lucian
30 iulie 2016
@ ALT CETATEAN

Raționamentul tău reprezintă cel mai stupid raționament pe care l-am întîlnit vreodată pe un forum, reprezintă apogeul imbecilității omenești. Îți recomand să paricipi la un concurs de cretinitate pură. E imposibil să ratezi locul 1.

costica
30 iulie 2016
Ai alături o echipă ambițioasă!

Câștigă și tu bani online!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, pacurarucostica1963@gmail com

ALT CETATEAN
30 iulie 2016
PT LUCIAN

Daca te crezi mai destept comenteza tu pretul si utilitatea apei potabile in raport cu cel al apei plate

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.455 secunde