Pensiile militare de stat, o bombă cu ceas? "Ar genera o plecare masivă din sistem"

14704
21
Pensiile militare de stat, o bombă cu ceas?
În urma numeroaselor zvonuri apărute în ultima perioadă ce privesc eliminarea pensiilor militare de stat și pe fondul lipsei de comunicare a instituțiilor, o mare parte a militarilor se gândesc din ce în ce mai serios să renunțe la această carieră. Totuși, atât reprezentanții sindicatelor, dar și factorii de decizie în implementarea legii au dat asigurări că pensiile din sistemul de apărare și ordine publică nu vor fi diminuate sau eliminate.



Militarii pot sta liniștiți și nu prea. Asta, pentru că deși au fost lansate promisiuni cum că pensiile militare de stat nu vor fi eliminate, urmează a fi purtate mai multe discuții pe această temă. Este necesar ca în următoarea perioadă să se stabilească în ce măsură dreptul la pensie reprezintă un drept câștigat și în ce măsură legiuitorul poate afecta în prezent acest drept stabilit anterior. Inițiativa legislativă 223 privind pensiile militare a fost discutată de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 


"Sunt poate singurul din această țară care am făcut parte din toate proiectele în această inițiativă legislativă, din 2012 și până în prezent. Sunt foarte multe speculații pe marginea acestui subiect. Am auzit temeri multiple și tocmai de aceea am rugat-o pe doamna ministru să discutăm la vedere această inițiativă legislativă, pentru că altfel pleacă toată lumea din minister. Lipsa de comunicare și transparență a generat o suspiciune și o plecare masivă din sistem. Sunt sunat zilnic și întrebat ce se întâmplă cu această lege. Doamna Carmen Dan mi-a promis că voi fi consultat cu prioritate cu privire la o eventuală corectare a legii pensilor militare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dumitru Coarnă, președin-tele Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.


Pentru susținerea drepturilor personalului din sistemul de apărare și ordine publică au fost aduse în discuție sesizări de neconstituționalitate în ceea ce privește desființarea pensiilor de serviciu ale magistratilor. În acest sens, Curtea Constituțională a reiterat că pensia de serviciu este compusă din două elemente și anume: pensia contributivă și un supliment acordat de stat pe baza diferitelor criterii. Acordarea acestui supliment ține de politica statului în domeniul asigurărilor sociale și nu se subsumează dreptului constituțional la pensie, ca element constitutiv al acestuia, au explicat sindicaliștii. 


"Nu e o lege ușoară, este destul de apropiată ca și importanță de legea salarizării unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilități. (...) Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Și a apărut informația că pensiile din acest sistem vor fi diminuate și oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în acești ofițeri, care au experiență foarte bună, de care România are nevoie și cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile. Dar trebuie făcute discuțiile în așa fel încât legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă", a explicat Liviu Dragnea, președintele PSD, citat de Agerpres.ro. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Militarul
21 iulie 2017
pensii

Nu inteleg ce treaba au politistii cu pensiile MILITARE.Sunt si ei militari ?

Un ofiter rezervist de pe timpul presedintelui Ceusescu
21 iulie 2017
Multi militari taie frunza la caini

Din pacate 80% din randul actualilor ofiteril militaril cred ca taie frunza la caini pe bani grei, grei de tot ! Exemple ? Cei care s-au ocupat de exercitiul ala cu TAB-ul scufundat in Dunare ( bine ca au iesit repede militarii, ca altfel pateam ca rusii cu Kursk-ul. Chiar mai rau ca TAB-ul s-a scufundat la doar 6 metri adancime, si cine stie cand va fi scos. Personal cred ca le ia cel putin o luna, LA CAT DE PREGATITIN SUNT. Apropo, daca nu ieseau militarii afara rapid, exista un plan B de salvare a lor, ca era un simplu exercitiu ? Iata ca raspunsul este NU). Alt exemplu ? Militarii de pe submarinele patriei, care o freaca intr-o frenezie totala... Daca s-ar face niste investigatii serioase, in toate unitatile militare, cred ca natiunea ar fi socata de rezultat ! In armata, amatorismul, incompetenta, lenea, superficialitatea nu-si au rostul. Din pacate si aici ca si in societate se simte o grava CRIZA DE CONDUCERE !!!!!

Alex
21 iulie 2017
Pt "Un ofiter rezervist de pe timpul lui Ceausescu":

Și ce ai vrea să facă militarii? Să construiască un nou TransFăgărășan? Să iasă la deszăpezit? Să iasă la strânsul cartofilor și la plivit iarba de pe terenurile privaților? Să strângă gunoaiele de prin parcuri? Ehh, "ofițerașule", află că, alea sunt treburi de mult apuse. Corvoadele alea erau de pe timpul răposatului și, dacă ești așa melancolic, nu ar fi mai bine să mergi după "prea-iubitul tău Mare Comandant de Oști" și, să lași militarii din ziua de azi să facă ceea ce li se ordonă?

Apevistul
21 iulie 2017
Pensii militare pentru milițieni

O știre de c***o. Nu văd rostul acestor lamentari de ...milițian care a ajuns să beneficieze de pensie militară...deși în afară de faptul ca a purtat cașchetă nu are nimic în comun cu armata...deci în consecință bine ar face dna ministru de interne să vă trimită acolo unde vă e locul...

Un ofiter rezervist de pe timpul presedintelui Ceusescu
21 iulie 2017
Pentru Alex

Mai tinerete democrata, Ca sa faca cele ce spui tu, trebuie sa te duca bibilica ! Adica sa ai cateva clase mai mult decat trenul !!! TRANSFAGARASANUL a fost o constructie complexa inginereasca ! Acum nu putem face sosele la ses, pe teren drept ! Tu nu vezi ca vrem sa ne infoiem muschii cu americanii si ne facem de cacao ca nu putem sa alegem un TAB ca lumea pentru o aplicatie de rahat ? Asa ce le-am aratat ??? Ca suntem niste neica nimeni! O sa spui ca nu sunt fonduri. Bun. Asta inseamna ca din 5000 de taburi ale aramatei avem functionale 500. Din astea alegem 10 bucati pentru o aplicatie si iesim cu fruntea sus ! Ei, mai nepoate, dar pentru asta trebuie sa te duca mintea !!! Adica trebuie sa le verifici, sa le testezi, sa ai pregatit un plan in caz de interventie avarie ! Daca nu ieseau militarii si se scufunda tabul cu ei ! Acum scotea tabul cu trei morti ! E corect ce spun ? De prost trebuie sa te feresti, ca are mintea odihnita !!! Te simt cam junior / puriu, si-ti mai spun o vorba la care sa te gandesti: ORICE CAL DE CURSE AJUNGE GLOABA BATRANA, DAR NU ORICE GLOABA BATRANA A FOST CAL DE CURSE. Hai ca te las sa faci ce ti se ordona. Cred ca mai mult iti place comanda ,, PE LOC REPAUS " ! Am ghicit ? P.S. Eu din ce vad, inteleg ca nu avem nimic functional: nici taburi, nici camioane, nimic, nimic, nimic! dar ce facem cand vin rachetele PATRIOT ? Le descarcam dupa vapor pe un trailer, nu ? Pai daca nu-l tin franele si cade in mare sau intra in sant cu ele Ce facem ? Pai sa le cumparam fara focoase, doar scheletul, ca ne explodeaza dracu in mana si murim ca prostii ca nu avem fonduri, nu ? Of Romanie, Romanie !!! Ce ai fost, ce ai ajuns si pe mainile cui esti !!!! ROMANIA TE IUBESC !

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Disponibile de împrumut în 48 de ore Bună ziua domnilor și doamnelor, Obține un împrumut rapid și de încredere în doar 48 de ore valoarea Între 10.000 € si € 950 de milioane cu o rată a dobânzii de 2 % și nici cheltuielile false. Să aibă obiective și vise realizat ca Finanțarea o casă, cumpara o masina, crearea de o companie pentru Administrarea sa și deveni lider propriu dar mijloacele sunt limitate. Mai multe grijă să îți sunt special creditor și scopul este de Pentru a ajuta oamenii care sunt în nevoie. Contactati-ma pe [email protected] să se bucure de ea. vă mulțumesc.

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Noapte buna doamna / / Domnul [email protected] din toate colturile lumii, vă Nevoie de împrumuturi de bani între persoane fizice pentru a face față Dificultăți financiare pentru a obține în cele din urmă din impas care Bănci, prin respingerea fișierelor de cererea de credit? I 'm A de experți financiar, si am avut servit Banca populaire Rive de Paris; Eu sunt în măsură să vă un împrumut de la suma pe care ai Nevoie și cu condiții care vă vor face viața mai ușoară. Aici sunt zonele În care te pot ajuta: împrumut financiar imobiliar gata să Investiții datoria consolidare linia de credit a doua ipoteca Credit de răscumpărare credit de nevoi personale sunt fișier, interzise bancă și tu Nu au favoarea băncilor sau mai bine aveți un proiect și trebuie să Finanțare, un fișier de rău de credit sau nevoie de bani pentru a plăti Facturi, fondurile să investească pe afaceri. Deci, dacă aveți nevoie pentru a Simțiți-vă liber să mă contactați pentru a afla mai multe despre bani de împrumut mea Condiții foarte favorabile. Deci, eu sunt soluția la problemele tale Financiar ofer de €5000 la 35. 500 €0 cu o garanție de bine studiate. Persoană de contact: [email protected] [email protected]

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Credite easy rapide și fiabile în doar 48 de ore pentru oricine de la 10.000 € la 500.000 € cu un 2 %, pentru mai multe informații vă rugăm să contactați [email protected] acest e-mail vă rugăm să share sau publica grupul tau pentru a realiza proiectul dumneavoastră viitoare.

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Buna ziua doamna / / Domnul [email protected] Ai nevoie să împrumute de la €5000 la € 10 de milioane pentru constructie, proiect imobiliar, crearea de propria afacere, relua activitatea dumneavoastră personale, aveți dorința de a realiza și sunteți în dificultăți financiare, contactați-mă prin e-mail, pentru că am oferi împrumuturi între persoane fizice în toate de securitate și de încredere la cele mai bune rata de 2 % în condiții de siguranță, fiabile... Cele mai bune oferte de credite rapide si foarte fiabile pentru proiectele dumneavoastră. Răspuns rapid: [email protected] Credite Easy pentru a obține pentru toți oamenii!

Alvarez Silvia
21 iulie 2017
Credite Easy pentru toți oamenii să obțineți mail [email protected]

Buna ziua dragi prieteni și soldaților. Gata ușor pentru a obține [email protected] veți avea griji financiare? Doresc să investească într-un proiect? Vrei pentru a relansa afacerea dumneavoastră? Vrei o mulțime de alte lucruri? Atât de încântat să maro cu interesul de 2 %. [email protected] Vă mulțumim pentru a face o viață nouă.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.7802 secunde