Pe unde își fac veacul vitezomanii din Constanța

905
4
Pe unde își fac veacul vitezomanii din Constanța - fondpeundeisifacveaculvitezomani-1397495829.jpg

Articole de la același autor

Când vine vorba de viteza de pe șoselele din Constanța, se pare că șoferii nu se dau înapoi de la nimic, chiar dacă pedala de accelerație ajunge, câteodată, la maximum. Oamenii legii spun că șoferii circulă cu viteză pentru că îi ajută drumurile care au fost reabilitate. În această lună, un șofer a fost prins gonind cu 152 km/h în stațiunea Mamaia. 


Polițiștii rutieri constănțeni știu foarte bine care sunt zonele problematice ale Constanței, astfel că îi sancționează pe vitezomani cu fiecare ocazie. Însă, din nefericire, unii dintre ei nu se cumințesc, ajungând să provoace accidente rutiere grave. Bulevardele mari, late și, bineînțeles, reabilitate fac de-liciul șoferilor care dețin și o mașină cu mulți cai putere. 


"Probleme sunt în stațiunea Mamaia, străzile Interioară și strada Industrială, pentru că nu sunt atât de circulate. De asemenea, există cazuri izolate și prin județ. De exem-plu, este un drum care leagă Lumina de Năvodari, unde șoferii fac raliuri. Probleme existau și pe bulevardul Aurel Vlaicu, însă de când s-au amplasat sensuri gi-ratorii și s-au pus dispozitive de limitare a vitezei au plecat de acolo. De regulă, fenomenul are loc pe timpul week-end-ului, undeva în jurul miezului nopții", explică polițistul. 


Ce ne dorim? 
Drumuri proaste, pline de gropi - șoferii constănțeni nu circulă cu viteză, însă se ridică o problemă din cauza fluenței traficului. Șosele bune, reabilitate - constănțenii nu mai au probleme cu cozile infinite și așteptarea, însă încep raliurile. Așadar, cum este mai bine? 


"Este și cazul străzii Industriale. Până să fie asfaltată nu se duceau acolo pentru că era o linie de tramvai dezafectată, cu multe gropi. Cum a fost reabilitată, cum au început cu viteza excesivă. Din punct de vedere al siguranței rutiere, trebuie să ai gropi, însă din punct de vedere al fluenței trebuie să ai străzi asfaltate", a precizat subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


Gonea cu 152 de kilometri pe oră 
Polițiștii rutieri constănțeni vor să disciplineze șoferii care depășesc limita legală de viteză. Astfel, oamenii legii au dat, de la începutul anului și până în prezent, nu mai puțin de 3.855 de amenzi pentru depășirea vitezei legale. În plus, rutieriștii au reținut, în aceeași perioadă, 30 de permise, tot pentru viteză. Suspendarea permisului de conducere se face în momentul în care șoferul a depășit limita legală de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. "Campion" la viteză este, de departe, un constănțean, care a fost prins în stațiunea Mamaia gonind cu nu mai puțin de 152 de kilometri pe oră.


Comentează știrea

Noni
15 aprilie 2014
propunere

Sa se inchida temporar, o data pe saptamana, sau la doua saptamani, o bucata dintr-un astfel de drum si sa se organizeze curse, legal, supravegheate, controlate, se gasesc locuri pentru asemenea evenimente. Sa le faca cu acces platit, iar din taxa de intrare sa se plateasca chiria strazii si se strang si bani de camere pentru strazi sau ce mai lipseste. Toata lumea ar fi multumita. Soferii pe masinile si timpul lor, se relaxeaza, politistii supravegheaza si pot emite pretentii mai mari la disciplina in trafic, existand alternatica acestor curse pentru doritori, etc. Stai cuminte o saptamana pe strazile publice si strangi banii, din evitarea amenzilor, dar la sf de saptamana, pui acei bani in taxa de intrare, combustibil si pregatit masina si o rupi in doua, pe semnatura ta. Initiez o asemenea dezbatere si rog pe cei care doresc asemenea evenimente sa propuna cateva locatii. Eu propun sa se inchida pe un sens o portiune mai putin circulata din autostrada, pe bucata Constanta-Ovidiu.

AFACEREA TA
15 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
15 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Simon
15 aprilie 2014
Soseaua Ovidiu-Poiana, una din cele mai periculoase sosele din judet

Soseaua care leaga Ovidiu de Poiana are o latime totala de 5,50m, deci latimea pe fiecare sens este de 2,75m !!! Aceste masuratori sunt exacte. In mod normal latimea unei benzi trebuie sa fie de 3,5m( !), deci soseaua Ovidiu-Poiana ar fi trebuit sa aibe cel putin 7m. Pe o astfel de sosea, atit de ingusta, sub nici o forma nu ar trebui permisa o viteza mai mare de 70 km/ora. La o viteza mai mare, pe o sosea atit de ingusta, depasirile sunt extrem de riscanta deoarece exista o mare probabilitate de a iesi in decor .Dar, pe acesta sosea se circula fecvent cu 100-120km/ora, inclusiv camionete si microbuze. Am avut ocazia sa vad multi exaltati care circula foarte tare pe acesta sosea. Propun politiei sa puna semne de limitare a vitezei la 70 km/ora pe acesta sosea care, repet, ARE O LATIME MULT SUB NORMAL ( !!!) si sa mai bage din cind in cind (cit mai des posibil) radarul, sa-i mai potoleasca pe acesti exaltati de sosea care au facut din acesta sosea una din cele mai riscante sosele din judet!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3065 secunde