Patru tineri și-au găsit sfârșitul într-un accident rutier în localitatea Sibioara

2205
Patru tineri și-au găsit sfârșitul într-un accident rutier în localitatea Sibioara - 0bab9af56671570e6eb8536602601dc2.jpg

Articole de la același autor

Sfârșitul de săptămână a adus mult sânge pe drumurile din județul Con-stanța. Cea mai mare tragedie rutieră de la începutul anului a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Sibioara, patru persoane cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani pierzându-și viața. Din nou, asistăm la un accident foarte grav, în care tineri, care nu au înțeles încă bine ce este viața, au ales să se întreacă pe șosele cu moartea și au pierdut. Viteza excesivă, lipsa de experiență a șoferului și o mașină puternică au fost din nou ingredientele fatale ale unei noi tragedii. Cu atât mai mare cu cât una dintre tinerele decedate purta în pântece un copil și se pregătea să devină mamă.
Patru tineri, doi băieți și două fete, se aflau în noaptea zilei de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2, într-un autoturism marca Honda. Mașina, cumpărată recent, nici nu trebuia să se afle pe drumurile publice deoarece avea numerele de înmatriculare expirate. La volan se afla Bogdan Cosmin Cazacu, de 19 ani, iar în dreapta lui stătea proprietarul mașinii, Ionuț – Liviu Vișan, de 24 de ani, ambii din Năvodari. Pe bancheta din spate se aflau prietenele lor – Valentina Corina Budurovici, de 19 ani, din Sibioara, și Iulia Tudor, 20 de ani, din Năvodari. Cei patru se plimbau prin Sibioara la adăpostul întunericului, de teamă ca polițiștii să nu observe că numerele autoturis-mului erau expirate de mai bine de două luni. Ionuț Liviu Vișan muncise mai multe luni în afara țării, iar cu banii strânși și-a cumpărat mașina vieții lui, o Honda la mâna a doua, model sport, cu mulți cai putere sub capotă, după cum se mândrea chiar el pe contul său de HI 5. Nu a mai avut bani să o înmatriculeze, așa că folosea mașina cu grijă pentru a nu fi prins de polițiști.
În noaptea de vineri, la volan se afla prietenul său, Bogdan Cosmin Cazacu, care, la cei doar 19 ani ai săi, nu a avut destulă experiență și maturitate încât să controleze o asemenea mașină. Ajungând la intersecția DN 22 cu strada Ioan Slavici, tânărul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei foarte mari, a derapat și s-a izbit puternic de doi stâlpi de iluminat de pe marginea drumului. Cei patru ocupanți ai autoturismului nu au avut nici cea mai mică șansă de supraviețuire, mai ales că niciunul nu avea fixată centura de siguranță.
Echipajele medicale și pompierii sosiți la fața locului s-au chinuit timp de câteva ore să scoată trupurile neînsuflețite dintre fiarele contorsionate ale mașinii, fără a se mai putea face ceva pentru salvarea lor.
Iulia Tudor era însărcinată și urma ca ea și prietenul ei, Ionuț Liviu Vișan, să se căsătorească. Din păcate, familiile lor în loc să-i conducă la altar îi vor duce pe ultimul drum.

Centura de siguranță le-ar fi putut salva viața
Inspectoratul General al Poliției a preluat imediat acest accident și a făcut, pe site-ul instituției, câteva recomandări pentru ca astfel de evenimente să fie evitate. "În acest accident, atât conducătorul auto, cât și pasagerii nu purtau centurile de siguranță, acest accesoriu aparent neînsemnat, dar care de multe ori s-a dovedit salutar.
Multe dintre persoanele care au murit s-ar fi putut salva dacă ar fi avut, în momentul producerii accidentului, fixată centura. Coliziunile provoacă, în general, leziuni grave la nivelul craniului și la coloana vertebrală, cu afectarea măduvei spinării. În numeroase accidente de circulație au fost situații când copiii au murit sau au suferit răniri grave, fiind zdrobiți de adulți care neglijaseră să își cupleze centura de siguranță. Șoferul care conduce preventiv și își prinde centura, indiferent de lungimea sau periculozitatea traseului pe care îl va parcurge, va avea un foarte bun control al vehiculului într-o situație critică, fiind un factor determinant în limitarea amplorii unui accident în caz de coliziune", se arată în comunicatul Poliției Române.
De asemenea, "studiile au arătat că un vehicul care lovește un obstacol la viteza de 50 km/h se imobilizează complet în spațiu într-o zecime de secundă. Este ceea ce se numește prima coliziune. În cazul nepurtării centurii de siguranță, șoferul sau pasagerul va continua să avanseze neîntrerupt în interiorul vehiculului cu viteza de 50 km/h. Este nevoie doar de a 50-a parte dintr-o secundă ca persoana respectivă să fie aruncată în parbriz sau volan. Aceasta este cea de-a doua coliziune, șoc căruia nimeni nu îi poate rezista. La viteza de 50 km/h persoana este aruncată înspre tabloul de bord cu o forță echivalentă cu o cădere de la etajul al treilea al unui bloc, cu capul înainte. Centura de siguranță joacă un rol determinant în această a doua coliziune, limitând rănirile corporale care pot rezulta".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6689 secunde