Patru adulți și doi minori imigranți irakieni, prinși după ce au trecut ilegal frontiera

205
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins șase irakieni, patru adulți și doi copii, care au încercat să intre ilegal în țară din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. Imigranții au beneficiat de sprijinul a patru călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până în Germania. 


Polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în urmă cu două zile, pe un drum național din județul Constanța, în zona de frontieră din apropierea Mănăstirii Dervent, două autove-hicule în care se aflau patru cetățeni bulgari și șase cetățeni irakieni. În urma verificărilor a rezultat faptul că irakienii, cu vârste cuprinse între 5 și 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranții au beneficiat de complicitatea celor patru cetățeni de origine bulgară, care, în cursul dimineții, au intrat legal în România, prin PTF Ostrov, cu două autoturisme mărcile Audi și Hyundai, înmatriculate în Bulgaria.


Cei patru bulgari, cu vârste cuprinse între 26 și 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe irakieni să ajungă în Germania. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în țară", respectiv "trafic de migranți". De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bulgarii au fost prezentați pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în timp ce imigranții au fost predați autorităților bulgare conform protocolului româno-bulgar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5186 secunde