Părinți amendați pentru furtul comis de copiii lor

153

Articole de la același autor

Legislația prevede ca, în cazul minorilor cu vârste mai mici de 14 ani, care nu răspund penal în momentul în care comit infracțiuni, să fie sancționați pecuniar părinții lor. Astfel au procedat, ieri, și polițiștii din Năvodari, care au prins trei puștani cu vârste mai mici de 14 ani, ce au furat un telefon mobil.

O copilă de 14 ani a sunat la Serviciul unic de urgență 112, ieri dimineață, în jurul orei 10,15, pentru a cere ajutorul. Ea a povestit că, în urmă cu câteva minute, în timp ce se afla pe strada Albinelor din localitate, mai mulți copii, pe care nu-i cunoșteau, au acostat-o și i-au furat telefonul mobil.

Imediat, în zonă a ajuns o patrulă, formată dintr-un polițist de la Poliția Năvodari și un polițist local. Suspecții, trei puștani, nu reușiseră să ajungă prea departe, ei fiind depistați la intersecția străzilor Albinelor și Liliacului, iar asupra unuia dintre ei a fost găsit și telefonul furat. Bunul, estimat la 400 de lei, a fost înapoiat victimei. Suspecții au fost duși la sediul Poliției, unde au fost chemați și părinții lor, ce au fost amendați pentru nesupravegherea minorilor.

"Recomandăm părinților să-și sfătuiască copiii să nu folosească telefonul mobil în locuri publice decât dacă este strict necesar și să fie atenți la persoanele din jurul lor pentru a nu deveni victime ale infractorilor", a subliniat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Arestat pentru furtul unui telefon
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Furt din supermarketul Kaufland
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : Prins în timp ce fura din supermarket
Pagina a fost generata in 2.5043 secunde