Parcurile și spațiile verzi ale Constanței, afacerile imobiliare ale administrației Mazăre

748
Parcurile și spațiile verzi ale Constanței, afacerile imobiliare ale administrației Mazăre - 0e7b4646937c3c99e3a53d2bd895ff1d.jpg

Articole recomandate

O nouă bucată din parcul de la gară a fost, de curând, împrejmuită cu gard înalt de sârmă și fundația din beton armat. Nu există nicio plăcuță care să indice soarta acelui teren. Dar, cel mai probabil, pe el se va ridica o construcție, așa cum se întâmplă de ani de zile în toate parcurile Constanței.
***
Parcul Tăbăcăriei, o țintă predilectă pentru investitorii agreați de administrația Mazăre. Pe malul lacului, prietenul și partenerul de afaceri al primarului, Gheorghe Oancea, își va ridica o școală pentru salvamari și scafandri. Primăria a găsit de cuviință să-i concesioneze acestuia, pe 25 de ani, o bucată din parc, că și așa avem destul. Așadar, stimați constănțeni, dacă vreți să vă faceți o afacere vă recomand să dați fuga la domnul primar și să îi cereți o bucățică de parc. Așa au mai făcut și alții și au primit.
***
Lângă Gravity Park, tot în parcul Tăbăcăriei, este în construcție o nouă clădire. Nu există pancartă care să indice scopul și soarta investiției, însă clădirea se ridică pe zi ce trece.
***
În urmă cu o lună, Primăria Constanța a masacrat câteva mii de metri pătrați de spațiu verde din Mamaia pentru a face o parcare, pe care ulterior a închiriat-o unui apropiat.
Lucrarea s-a făcut chiar în centrul stațiunii, lângă cinematograful Albatros. Întrebați ce vor să facă acolo, angajații primăriei ne-au răspuns la acea vreme că vor construi WC-uri.
***
Mall-ul din parcul Tăbăcăriei a reprezentat una dintre cele mai mari lovituri ecologice a administrației Mazăre împotriva constănțenilor.
Câteva hectare bune din parc s-au pierdut, în urmă cu patru ani, sub un mall care aparține bunului prieten al primarului Mazăre, Elan Schwartzernberg. Terenul cu pricina s-a evaporat din zestrea orașului Constanța în administrarea omului de afaceri prin intermediul unei firme, de asemenea, foarte apropiată de clanul care conduce orașul și județul.
***
Mii de metri pătrați din parcul de la gară au dispărut în ultima vreme. Pe spațiul verde destinat relaxării constănțenilor se va ridica o biserică. De ani de zile, terenul este împrejmuit cu gard de lemn, fără ca proiectul să avanseze foarte mult.
***
Parcul de la Casa de Cultură a fost șters de pe fața pământului, în locul lui fiind ridicate… biserici. Una este gata de câțiva ani, iar cel de-al doilea locaș de cult este în construcție. Oamenii sunt revoltați deoarece acesta era singurul spațiu verde din cartier și nu este prea convenabil să îți plimbi copiii sau nepoții printre cortegii mortuare.
***
Stațiunea Mamaia a fost jumulită de administrația Mazăre și camarila baronială de fiecare palmă de spațiu verde. Întreaga suprafață de spațiu verde de pe partea cu lacul, de la intrare până la ieșire din stațiune, a fost transformată în sute de clădiri, blocuri de locuințe și hoteluri. Astfel, Mamaia s-a transformat în ultimii ani dintr-o stațiune turistică într-un cartier îmbâcsit și aglomerat al orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0456 secunde