Operațiunea "Balconul" a aruncat un bloc în aer!

10569
112

Articole de la același autor

Este cunoscut faptul că, la Constanța, se construiește absolut haotic și că se profită de orice bucățică de spațiu verde și de ce-a mai rămas din parcuri pentru a se ridica mastodonți din beton. Autorizațiile curg pe bandă rulantă, important e să ai o cunoștință bine plasată în aparatul instituțional al administrației publice locale, căci astfel nu te doare capu’ și treburile merg ca pe roate! 


Probabil că astfel au stat treburile și în cazul construirii unui așa-zis balcon la parterul unui bloc din Constanța, situație care a creat un adevărat scandal între vecini. Iar asta pentru că respectiva construcție nu este, în realitate, decât o extindere a camerelor apartamentului nr. 18, situat la parterul blocului S1, scara B, de pe strada Soveja nr. 41, din Constanța.

Acest lucru presupune spargerea zidurilor exterioare pentru a putea fi extinse camerele de locuit, ceea ce ar putea afecta structura de rezistență a blocului, susțin unii dintre proprietari. Mai mult decât atât, construcția se întinde inclusiv pe spațiul verde, care aparține tuturor proprietarilor blocului, în condițiile în care nu toți și-au dat acordul pentru așa ceva…

Construiește un balcon sau își extinde apartamentul?

Cel mai afectat de toată această situație este proprietarul apartamentului de la etajul unu, care se află chiar deasupra proprieta-rului care vrea să-și extindă locuința.

"Steriu Uda, proprietarul apartamentului de la parter, ce se află sub proprietatea mea, construiește o extindere a apartamentului său de aproximativ 20 de metri pătrați (doi metri lățime, 10 metri lungime pe spațiul verde din fața blocului și pe trotuarul de gardă), fapt cu care eu nu am fost de acord, fiind proprietarul direct afectat", ne-a declarat Sorin Toader Străjeru.

El susține că astfel îi este grav afectată proprietatea și îi este știrbit dreptul de proprietate, mai ales că tocmai el, culmea, a fost ocolit de vecinul de la parter atunci când a strâns semnături pentru obținerea autorizației de construire.

Sorin Toader Străjeru a depus plângeri la Direcția Corp Control a Primăriei Constanța, cât și la Inspectoratul de Stat în Construcții, unde a sesizat problema cu care se confruntă și solicită oprirea de urgență a lucrărilor de extindere, suprafața fiind apropiată de cea a unei garsoniere și nu a unui balcon.

"Solicit anularea autorizației de construire nr. 1512 din 12 septembrie 2012, proprietatea mea fiind afectată din punct de vedere al rezistenței prin eliminarea pereților exteriori, a siguranței apartamentului, prin facilitarea pătrunderii hoților în locuință, a scăderii valorii de piață prin modificarea fațadei", mai spune Sorin Toader Străjeru.

Balconul care "mușcă" din spațiul verde

Potrivit autorizației de construire, Primăria Constanța a autorizat executarea lucrărilor de construire pentru "amenjări interioare apartament, fără afectarea coloanelor de aerisire și sanitare, construire și închidere balcon fără acces din exterior, pe toată lungimea apartamentului, în limita și cu refacerea trotuarului de gardă".

Din start, proprietarul Steriu Uda pare să fi încălcat autorizația ce i-a fost dată, pentru că, așa cum se poate vedea la fața locului, el a depășit cu mult limita trotuarului de gardă al blocului, "mușcând" o bucată importantă din spațiul verde, care reprezintă parte indiviză a tuturor proprietarilor din bloc, inclusiv a vecinului Străjeru.

De altfel, acesta din urmă, potrivit actului de proprietate, deține și suprafața indiviză de 22 de metri pătrați, reprezentând teren aferent locuinței. Prin urmare, el ar fi trebuit, potrivit legii, să-și dea acordul pentru ca vecinul să ridice respectiva construcție, pentru că este unul dintre proprietari.

Nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase…

Steriu Uda ne-a declarat însă că are autorizație de construire pentru balconul pe care-l ridică și recunoaște că, de fapt, el vrea să spargă pereții exteriori și să extindă camerele apartamentului. Acesta zice că este în legalitate, deși autorizația de construire spune, de fapt, altceva…

L-am contactat, la finele săptămânii trecute, și pe șeful Corpului de Control din cadrul Pri-măriei Constanța, Ionuț Pripiși, care, dacă ini-țial s-a arătat interesat de caz și ne-a solicitat adresa pentru a dispune efectuarea unor ve-rificări, ulterior, nu a mai catadicsit să raspundă la telefon. Oare de ce? E ceva de ascuns?

Una peste alta, proprietarul direct afectat de construcția care se realizează sub ferestrele sale este hotărât să depună plângeri civile și penale împotriva tuturor acelora care sunt implicați în această poveste. 


Comentează știrea

112 comentarii. Pagina 1 din 12. Click pe pagina dorită : 1 2 ...12 
eu
17 octombrie 2012
acesta nu este un caz izolat

Daca vreti sa documentati in continuare subiectul "autorizatii constructii abuzive" , puteti observa o situatie identica si in cartierul Poarta 6 , bl. FD24. De cate ori trec in drum spre casa, pe langa acest bloc, sunt uimit de anvergura constructiei.

violeta
17 octombrie 2012
vrea vila la parter de bloc?

monstruos ce se intampla! proprietarul de la parter mareste spatiul locativ cu 20 mp,constructie pentru care cheltuieste 3 sau 4 mii de euro si daca vinde mai castiga 20000 euro. ala de la etaj trebuie sa-si puna gratii,sa stea baricadat ,ii ramane apartamentul in aer pur si simplu ca parterul sparge tot,va dati seama ce se intampla in caz de cutremur?

george
17 octombrie 2012
vecinii

in lege scrie clar ca in caz de cutremur trebuie sa participe obligatoriu toti proprietarii blocului. ala care construieste distruge blocul si restul vor fi obligati sa plateasca. toti proprietarii ar trebui sa se uneasca si sa nu-i permita sa construiasca asa ceva pe proprietatea lor comuna.

marius
17 octombrie 2012
garsoniera

aveti dreptate,ala practic mai construieste suprafata unei garsoniere,mareste valoarea proprietatii,poate sa vanda oricand si restul vor fi obligati sa suporete rigorile legii. cand li s-a cerut acordul vecinilor pentru constructie,oare au fost informati corect asupra a ce se va construi ,sau au fost indusi in eroare?

ath
17 octombrie 2012
Mazerbaidjan

"Ne tot plimbăm cu corupția în gură,o scoatem afară,o întoarcem înăuntru,corupția,vreau să spun..."(autor Adrian Nastase) Daca nu stiti cum arata chipul coruptiei uitati-va cu atentie pe strada. Asa cum un arheolog descopera si studiaza urme ale civilizatiilor apuse,un simplu reporter va decoperi si peste o suta de ani urme ale coruptiei din Romania anilor 2012.Constructiile au o durata de viata foarte mare.Indiferenta noastra fata de haosul urbanistic va fi platita de copii si nepotii nostri.Cineva intreba odata,pana unde poate sa ajunga saracia la romani.Celalalt a raspuns ca saracia nu are limite.Nici coruptia si nici prostia nu au limite.Daca vreti sa vedeti pana unde poate sa ajunga indiferenta autoritatilor si nesimtitea lor va rog sa intrati pe adresele: http://www.antena3.ro/life-show/bizar/cum-sa-adaugi-spatiu-apartamentului-de-locuit-161087.html SAU http://englishrussia.com/2012/03/26/how-to-add-some-living-space-to-your-apartment/ Acolo veti gasi cateva sfaturi pentru cei care doresc sa-si extinta apartamentul. Imaginile sunt din orașul Nakhchivan(Azerbaidjan).Nakhchivan este un oras infratit cu Mazerbaidjan. Va rog sa aveti incredere,adresele de mai sus nu sunt spam-uri si nici nu sunt reclame.Asta ca sa vedeti ca prostia si nesimtirea nu are granite.Cutremurul cel mare inca nu a venit.Sa vedem cine va raspunde.In Romania nu raspunde nimeni.Mazare va da vina pe Dumnezeu si Ponta il va scoate tap ispasitor pe Basescu.

sotir
17 octombrie 2012
constructii ilegale

Veniti si pe str. Mircea 118, bl.LD3 sa vedeti ceva asemanator. De cand vecinul Calagiu si-a construit suntem calcati de hoti frecvent, fiind usor de escaladat, dar nici ca ii pasa proprietarului ,care nu locuieste aici si mai si inchiriaza fara acordul locatarilor.

Ion
17 octombrie 2012
Rusine

In ce lume traim ? Ce se intampla cu acest oras ? Pai ala e balcon ? Este o garsoniera in toata regula. Rusine celor care au permis aceasta constructie.

ene
17 octombrie 2012
extindere balcon

Situatie asemanatoare-Str.Soveja nr.65, Bl.51

MIRUNA
17 octombrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

stiu ca repetam c a un patefon dar mazare imputita si drogata si protector al rromilor (si inca rromi de cea ma joasa calitate ,nu cei cinstiti) si protector al infractorilor ati vrut,..asta aveti...repetam pt ca poate unii din voi vor vorbi cu parintii,bunocii sau unchii,matusile,strabunicii lor care au votat asa ceva(ca ei nu citesc netul sa vada ce li se spune)

MIRUNA
17 octombrie 2012
Oricum ar fi si orice s-ar intampla,chiar dc usl va castiga alegerile,nu inseamna ca ne-am potcovit cu mazare pe viatza la primaria cta, LUPTA TREBUIE SA CONTINUE!am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni

Oricum ar fi si orice s-ar intampla,chiar dc usl va castiga alegerile,nu inseamna ca ne-am potcovit cu mazare pe viatza la primaria cta, LUPTA TREBUIE SA CONTINUE!am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesedeii ca dc esti impotriva PSD si mazarea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOTILOR CARE CREDETI IN MAZARE,ARATATI DOAR NIVELUL URIAS DE PROSTIE,INCULTURA SI IMBECILISM AL UNOR LOCUITORI AI CONSTANTEI.Si stiu despre ce vorbesc, eu am lucrat cu oamenii, majoritatea absoluta a celor ce il sustin pe mazare sunt pensionari(dar dintre cei mai prosti sau fara scoala multa si retardati pensionari),femei casnice proaste si indivizi cu un intelect dubios...restul mazaristilor sunt psdisti care profita de hotiile lui mazare....sau iata,cei care dau atentii sau au relatii prin primarie astfel incat pot incalca legea cum poftesc ei!

112 comentarii. Pagina 1 din 12. Click pe pagina dorită : 1 2 ...12 

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : SCANDAL MONSTRU pe bulevardul Tomis
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Lovit cu sticla în cap de un tânăr beat
Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Economie : JOCURI MURDARE LA ARR CONSTANȚA?
Pagina a fost generata in 3.2256 secunde