Ofițer de poliție din cadrul Gărzii de Coastă, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța

216
Ofițer de poliție din cadrul Gărzii de Coastă, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța - afacerileiaufacutproblemeofiterg-1385989914.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuț Voinescu, ofițer de poliție în cadrul Gărzii de Coastă, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în formă continuată. 
În perioada 15 martie 2008 - 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 - 28 iunie 2013, Ionuț Voinescu, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuși, activitatea a două societăți comerciale, SC Apollodor Services SRL și SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operațiuni financiare, respectiv 51 operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția de ofițer de poliție în cadrul Gărzii de Coastă, funcție pe care o deținea în perioadele respective, se arată în rechizitoriu. 
SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înființată de Ionuț Voinescu, care ulterior a ieșit din societate și a predat-o viitoarei sale soții și apoi soacrei sale. Cu toate acestea, a continuat să administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură. 
Tot din rechizitoriu a reieșit că, ulterior, ofițerul a coordonat, condus și verificat și activitatea de transport rutier mărfuri desfășurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având același obiect de activitate. 
Probatoriul indică faptul că Ionuț Voinescu era persoana căreia șoferii angajați îi comunicau date privind situația camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceștia, transmițându-le destinațiile și mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ținea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligațiilor reciproce, despre documentele financiar contabile și despre plățile care se efectuau.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.779 secunde